Ali X. is een Hagenaar

Den HaagDen Haag houdt van allochtonen. Nee, Hagenees ken je niet worden, dat ben je of niet, maar het stempeltje Hagenaar is verkrijgbaar op het IJspaleis. Gewoon inschrijven en je bent het. Vervolgens begin je met inburgeren door op het terras van de Grote Markt tussen alle Grote Kunstenaars wat verschikkelijke Jupilers naar binnen te gieten al dan niet met een ouwe Jenevert ernaast.

Onze wereldbroedahs passen ook helemaal in de Haagsche traditie. In Den Haag wordt je niet de straat op geschopt als je om 5 uur bij de buren wil komen kanen. Op z’n minst krijg je een biertje en een zakkie chips. Of mierezoete thee.

Natuurlijk zitten er een paar nagemaakte idioten tussen de wereldbroedahs. Maar goed die heb je overal. En gelukkig: Den Haag heeft een Pier – helaas staat die in Scheveningen – alwaar onze wouten de hedendaagse Bokitos graag een duwtje in de rug geven zodat het zoutwatervisjesbekijken kan beginnen.

Nee, ff zonder dollen: Den Haag houdt van zijn Chinezen (Roltrapchinees!), Pizzabakkers, Turske constipatiebroodbakkers, Indo’s (minus afvallig Barry H.) en frisgekleurde burkaprinsessen.

Groen en geel… je moet er maar opkomen. Maar geen stad is zo kleurrijk als Den Haag!

2 Responses to Ali X. is een Hagenaar

  1. Maurits oktober 18, 2007 at 11:14 am #

    De Haag is een toverbal, maar niet te lang zuigen hè!

  2. Marie France oktober 18, 2007 at 11:21 am #

    Scheveninguen? Ies daat Den Haag aan Zee?

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag