Wout lost kunstroven op

SWEET LAKE CITY – De Haaglandsche Hermandad heeft in SLC, voorheen Zoetermeer, een 48-jarige kunstkenner in de boeien geslagen. De politie denkt hiermee een serie kunstroven in Groot Haaglanden en omstreken te hebben opgelost.

De residentiële peinteur Pepijn van den Nieuwendijk ontdekte een paar weken terug op Marktplaats.nl Een van de schilderijen van zijn hand die 3 jaar geleden bij een expo in Pulchri Studio gejat waren Het was niet het enige werk dat de man wilde slijten. Rechercheonderzoek wees uit dat hij in totaal 28 kunstwerken te koop aanbood.

Na arrestatie bleek het huis van de man een zoet meer vol gestolen kunst, afkomstig uit galeries uit Den Haag en omgeving. De indrukwekkende collectie was het gevolg van een jarenlange artistieke rooftocht.

De Sweetlaker moet volgende maand voor het gerecht verschijnen. Tot die tijd blijft hij lekker met zijn handjes op zijn rug.

Petje af voor de kunstpolitie.

©AHP

, , , ,

One Response to Wout lost kunstroven op

  1. Marco Raaphorst oktober 18, 2007 at 2:35 am #

    En dan verplicht schilderen met handen op de rug en verfkwastje tussen de tanden!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag