Verrommeling op het Buitenhof

Buitenhof

De bebouwing op en rond het Buitenhof kent vele verschillende stijlen. De nieuwe fietsenstalling, op zich heel mooi en strak, valt hier toch een beetje uit de toon. Van de Berlage kiosk is alleen het dak nog te zien. Het geheel is een beetje rommelig geworden. Een ondergrondse fietsenstalling, en dito openbare toiletten, zou voor deze historische plek een uitkomst zijn. Op de vrijgekomen ruimte is dan plaats voor een prachtige fontein, zoals die overal in Rome of Madrid te vinden zijn. Buitenhof goes La Dolce Vita, fonteinen waar verliefden muntjes in zullen gooien en op de rand champagne drinken, dat moet de toekomst van het Buitenhof zijn.

(voor een grotere versie van mijn foto zie Flickr.com)

, ,

One Response to Verrommeling op het Buitenhof

  1. Maurits Burgers maart 11, 2009 at 12:32 pm #

    de huidige fietsberging is weldegelijk een affront. Zo het verhaal van de Berlage-kelder op waarheid berust, en dat geloof ik, dan hebben we het echt over een oplossing, geen probleem.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag