Cursus Creatief Webloggen aan de Haagse Volksuniversiteit.

voorbeeldblogfoto Vanaf donderdagavond 4 maart (tot eind maart) zal ik een nieuwe cursus gaan geven aan de Volksuniversiteit in Den Haag.

In deze cursus met vier blokken zal ingegaan worden op het oprukkende fenomeen weblogs. Veel bedrijven, het onderwijs maar zeker ook hobbyisten gebruiken steeds meer een weblog om hun talenten te laten zien. Internet heeft bij veel mensen een abstracte en technische kant en lijkt daardoor minder interessant. Niets is minder waar! Internet heeft zeker een creatieve kant waarbij de cursus laat zien hoe je op een makkelijke manier zonder al te technisch te zijn een weblog kunt starten.

In deze cursus zal aan bod komen wat een weblog is, hoe je het gebruikt en wat je er vooral zelf mee kunt, en tenslotte welke hulpmiddelen je gebruiken kunt om je weblog te vullen; hoe je omgaat met content, foto/video materiaal en hoe je publiek aantrekt en behoudt. De cursus zal naast veel uitleg ook ruimte hebben voor doe-dingen, video voorbeelden en veel interactie.

Tijdens de cursus is het uitdagend om tevens te ontdekken waar je passies en talenten liggen en zullen we oefenen hoe dat toe te passen als je een weblog start. Het doel is laagdrempeligheid; een simpele manier om snel een weblog te beginnen, je creatieve kanten te benadrukken en vooral plezier te hebben met internet. Internet is nog nooit zo leuk en inspirerend geweest als nu! Je kunt je HIER opgeven.

En dat geldt als voorbeeld zeker voor Hofstijl!

,

One Response to Cursus Creatief Webloggen aan de Haagse Volksuniversiteit.

  1. gerard stolk februari 27, 2010 at 8:23 am #

    mooi gedaan Maurits!!!! bezoek met plezier Hofstijl

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag