Teleurgesteld verlaat ik de Pasar

En daar liep ik dan, samen met mijn ouders het Malieveld op. Het begon allemaal leuk, maar wat een slechte Pasar Malam was dit zeg. Echt niet te geloven…

Van mijn kant is het misschien niet de slimste zet geweest om op Eerste Paasdag daarheen te gaan want wat een drukte zeg! De looppaden waren bij Madurodam geleend volgens mij want het was overal geduw en getrek. In het ergste geval moest er ook nog een kinderwagen of rolstoeler langs, nou dan kon je gelijk even controleren welk luchtje de mensen naast je op hadden gedaan. De marktkraampjes waren allemaal ongeveer twee bij twee meter en de verkopers hadden meer oog voor elkaar dan in het verkopen van hun spullen.

Nadat we de markt na 10 minuten(!) al compleet door waren gelopen, besloten wij wat eten te gaan halen. Het zag er allemaal erg lekker uit maar wat een rijen overal en alle zitplaatsen waren al bezet. We werkten wat kleine hapjes weg en volgden het bord met daarop de veel belovende tekst: “Dinerzaal”. Aangekomen in de dinerzaal staan er een paar prachtige opklaptafeltjes die niet zouden misstaan op menig camping in Zuid-Frankrijk. Gelukkig was er ook vertier in de dinerzaal, want jawel er stond een heuse karaokeset klaar voor gebruik. Sorry maar ik betaal geen entree om uren te wachten op een loempia en dan mijn eten op te eten terwijl een verschrikkelijk vals zingende opa een liedje meezingt met hetzelfde niveau als Shala lie Shala la.

Mijn conclusie is eigenlijk geheel anders dan ik had verwacht. Geef mij namelijk maar die lekker commerciële maar veel beter georganiseerde Tong Tong Fair, waar de entree hoger ligt en de verkopers wel op omzet uit zijn. Ik had echt gehoopt dat ik nu een hele blije en positieve blog kon schrijven maar helaas, ik heb maar één woord hiervoor: jammer.

, , , ,

5 Responses to Teleurgesteld verlaat ik de Pasar

 1. ~robert april 5, 2010 at 5:00 pm #

  zou eigenlijk ook even gaan, maar hele paasweekend ziek.

  niks gemist dus.

 2. Roy april 5, 2010 at 7:26 pm #

  Dukie!!
  Je bent best bezig jongen. Leuke teksten!

 3. Raoul april 5, 2010 at 9:24 pm #

  pff inderdaad erg teleurstellend, ik was vandaag gegaan.
  ik stond langer in de rij dan dat ik binnen was.
  nu maar hopen dat de tong tong fair beter zal worden.

 4. Ellen april 5, 2010 at 10:10 pm #

  Leuk stukje! Ik had ook hoge verwachtigen… maar nadat ik de plattegrond op inet had gezien ben ik niet meer gegaan. Gelukkig maar zo te lezen… al heb ik wel allemaal lekkere luchtjes in de kast staan die ik had kunnen verspreiden 🙂

 5. Maup april 8, 2010 at 7:04 pm #

  De Pasar Malam is duidelijk niet erg besar (= groot).

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag