Haags onderzoek

Via het internet heb ik een klein onderzoekje gedaan onder 100 respondenten. Door middel van een online enquêtesite heb ik jongeren ondervraagt die al van kleins af aan in Den Haag wonen. De leeftijd van de ondervraagden is ongeveer van 16 tot 25 jaar. Ik stelde twee vragen die ik interessant vond met betrekking tot Den Haag.

Het gaat om de volgende twee vragen:

Uitslag onderzoek

Uit mijn onderzoek komt naar voren dat 56,25%, dus meer dan de helft van de respondenten geen voorkeur heeft voor ons eigen clubbie ADO. Dit is begrijpelijk omdat ADO nou niet echt bij de kanshebbers hoort om kampioen te worden. Persoonlijk vind ik het wel jammer want hoe vet is het als je met de hele stad achter één club staat!

Als we kijken naar vraag 2 is te zien dat ’t Plein bij het merendeel van de mensen de voorkeur krijgt. Ik vind het een moeilijke keus omdat de Grote markt een unieke gezelligheid kent buiten op het terras, maar het plein bied weer meer kwaliteit en service. Die kwaliteit en service zorgen er weer voor dat de prijzen wat hoger liggen. Dit heeft ook te maken met het imago dat de clubs zoals de Square en de Crystal uit willen stralen.

De Grote Markt zie ik meer als iets waar ik met mijn vrienden heenga en als ik een leuke date heb ga ik naar ’t Plein. Als ik moet kiezen zou ik toch wel voor de Grote Markt kiezen aangezien ik mij daar het meest thuis voel. Er heerst een soort ‘ons’ gevoel wat mij wel bevalt. Op ’t Plein is het toch allemaal wat afstandelijker.

Mijn motivatie om juist deze twee vragen te stellen is vrij simpel, het komt omdat deze vragen mij bezighouden. Ik ken mensen die altijd maar op de Grote Markt zitten en dan ga je je toch afvragen wat er dan mis is met ’t Plein. Wat betreft ADO blijf ik het raar vinden dat mensen die geboren en getogen zijn in Den Haag een club aanmoedigen uit bijvoorbeeld Amsterdam.

4 Responses to Haags onderzoek

 1. karin r. april 14, 2010 at 9:52 am #

  heb precies hetzelfde gevoel bij het plein. ik voel me bij de grote martkt prettiger maar stond versteld, als import brabo, dat men zelf naar de bar moest lopen om iets te bestellen. en van die duurdere prijzen mbt service vind ik onzin. in het zuiden des lands krijg je die service gewoon en prijzen gaan daardoor niet omhoog. ik vind dat het bij een goede catering hoort. punt. als ik alleen in de stad ben zoek ik dus de plekken op waarbij ik kan blijven zitten en dus aan tafel bediend word. heb een spuughekel aan die selfservice!

 2. ~robert april 14, 2010 at 12:12 pm #

  ik denk dat de grote markt en het plein duidelijk twee verschillende doelgroepen hebben. grote markt is toch meer “rock ‘n’ roll”, terwijl ik het plein meer zie als “urban chic” (inderdaad door de aanwezigheid van zaken als square).
  en ik denk dat het de “rockers” van de grote markt niet zo boeit dat ze zelf bij de bar hun biertje moeten bestellen.

 3. Maurits Burgers april 14, 2010 at 7:51 pm #

  De Grote Markt bruist waar het Plein borrelt.

  Wat mij betreft dus Plein.
  De non-service van de Grote Markt is uiteraard onfooibaar belachelijk, maar de terrassen op het Plein zijn zo minder gezellig.
  Prettig en goed bediend worden is iets waard.
  Ik betaal graag voor service, fooi nog liever.

 4. Marco Raaphorst april 15, 2010 at 1:58 pm #

  Grote Markt is gezelliger vind ik. gewoon lekker verstand op nul en zitten

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag