Ik ruik gras!

foto: rejohnson71 / licentie: Creative Commons BY-SA

foto: rejohnson71 / licentie: Creative Commons BY-SA

Grasmaaierrijder. Uitgeroepen tot het inactiefste beroep van 1987. Beetje zitten en sturen en je kunt het. Met name dat laatste onderschatten de meeste mensen toch nog behoorlijk. Vooral de generatie van na 1987, want die dachten natuurlijk: tering, dat stelt niets voor! Om vervolgens toch met zo’n ding de sloot in te rijden.

Hier in Nederland is het zelfs een door de overheid erkent beroep. Alsof het zo heel belangrijk is dat het gras gemaaid wordt! Weleens gras van twee en een halve meter hoog gezien? Verhalen gehoord van mensen die tijdens een wandeling door het grasveld 5 dagen lang spoorloos bleken?

We zitten duidelijk in de grasmaaierperiode. En maar maaien met zijn allen! Hooikoorts alert of niet, de Haagse Grasmaaierrijders toeren zich helemaal gaas op hun rijdende vriendje. Veldje na veldje gaat eraan. Al het gras moet weg! Omdat de baas het zegt.

Er zit slechts 1 voordeel aan kort gras. Het schept makkelijker. Want neem vorige week. In nog geen 17 minuten had ik een pico bello graf klaar voor meneer de grasmaaierrijder die het in zijn hoofd haalde het V.U.C. -veldje te moeten maaien.

, ,

4 Responses to Ik ruik gras!

  1. karin r. mei 24, 2010 at 2:45 pm #

    kut gras! ben in januari naar kno arts geweest (tweede keer) in verband met allergische reacties elke zomer als het gras hoger gaat groeien en men gaat maaien. neusspray alleen helpt niet hoor, ze mogen van mij in de maanden mei tot en met september van het gras afblijven! anders haal ik ze eigenhandig van dit ding af!

  2. Melle mei 25, 2010 at 7:56 pm #

    Maaien!

  3. Maup mei 25, 2010 at 9:49 pm #

    ;-D

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag