Snoop Dogg niet op Parkpop, wat is de ware reden?

Ingrid Gyömörei van de SP gaf voor Den Haag FM een interview over de kwestie Snoop Dogg niet op Parkpop. Het zit waarschijnlijk gecompliceerder in elkaar dan ik in eerste instantie verwachtte.

We zullen even geduld moeten hebben voor de officiële mededeling. Maar die zal wel komen, denk ik. Hebben we, Den Haag, recht op!

(Robert bedankt!)

P.S. Via Twitition wordt de actie ‘Gemeente Den Haag moet het optreden van Snoop Dogg op Parkpop laten doorgaan!’ georganiseerd.

Update: officieel ‘Reactie burgemeester over Parkpop’

,

12 Responses to Snoop Dogg niet op Parkpop, wat is de ware reden?

 1. Maup juni 18, 2010 at 10:53 pm #

  Ik kan niet anders dan bevroeden. Ingrid spreekt van een cel, ofwel ‘cel’.
  Dat is is grotemensen codetaal voor lui die rotzooi van plan zijn.

 2. Akbar juni 19, 2010 at 9:20 am #

  Worden alle risicowedstrijden van ADO nu voortaan ook verboden of wordt er misschien in dat geval ook andere tegenstanders gezocht?

 3. Robert juni 19, 2010 at 9:49 am #

  De [papieren, dus geen link] Telegraaf weet te melden dat op internetfora hooligans van ADO en Feyenoord aankondigden tijdens Parkpop rotzooi te trappen, omdat Snoop ooit in de Heineken Music Hall een Ajax-shirt heeft aangetrokken.

  Op ADOfans.nl is inmiddels het topic over Snoop verwijderd.

 4. Maup juni 19, 2010 at 7:34 pm #

  ‘Haagse hiphoppers gaan zondag snoep uitdelen in het Zuiderpark in Den Haag. Zij willen hiermee protesteren tegen het besluit van de gemeente Den Haag om het concert van de populaire rapper Snoop Dogg op het muziekfestival Parkpop te verbieden.’

  http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/491858/2010/06/19/Snoep-voor-Snoop.dhtm

 5. Maup juni 20, 2010 at 1:46 pm #

  En een Facebook group :

  Sorry, world, for being represented by bigots like Jozias van Aartsen!

  http://www.facebook.com/group.php?gid=131755903520402#!/group.php?gid=131755903520402

  n.b.
  Ik ben geen lid van die groep, want ik zeg geen sorry voor iets wat ik niet heb misdaan.

 6. Robert juni 20, 2010 at 4:44 pm #

  Petities, acties, Facebook-groep… Ik heb toch het gevoel dat iedereen een beetje voor zijn beurt praat/rapt.

  1. Niemand weet nog wat de exacte reden is om Snoop van de affiche af te halen. Ik heb nergens gelezen dat Van Aartsen of de gemeente iets zou hebben tegen de hiphop-cultuur in het algemeen (vorig jaar stond de Nederlandse rapper Dio nog op Parkpop). Men kan alleen de veiligheid rond dit ene specifieke optreden niet garanderen.
  2. Van Aartsen staat zeker niet bekend als een bange burgemeester (Ingrid van de SP noemde dat ook al in het interview met Den Haag FM).
  Er zal dus ongetwijfeld een serieuze aanleiding zijn (dreiging van hooligans of bendes, logistiek gevaar bij een te grote toeloop, whatever) om juist deze week tot dit besluit te komen. Eerder dit jaar heeft Van Aartsen al twee keer ingegrepen bij mogelijke veiligheidsproblemen (KoninginneNach en het Beach concert). En beide keren heeft dat ervoor gezorgd dat de evenementen vlekkeloos zijn verlopen. Van Aartsen wil gewoon geen gezeik a la Hoek van Holland in zijn stad. En geef ‘m eens ongelijk.
  3. De stelligheid waarmee de Parkpop-organisatie direct afstand nam van geruchten en speculaties, zegt volgens mij dat de informatie die zij van de gemeente kreeg serieus en concreet genoeg was om zich meteen bij de beslissing neer te leggen.

 7. Raaphorst juni 20, 2010 at 7:33 pm #

  @Robert: laten ze duidelijk zijn. Dit soort geruchten en speculaties zijn helemaal van deze tijd. Men gaat op fora daarmee aan de haal. En op blogs, zoals de onze. Ze hadden ook duidelijk kunnen zijn en een officiële verklaring kunnen geven.

  Den Haag is qua veiligheid wel een beetje vaker dom bezig. North Sea Jazz zijn we om die reden ook kwijt geraakt….

 8. Robert juni 20, 2010 at 11:05 pm #

  @Marco: het kan zijn dat er nog een onderzoek naar bepaalde personen loopt en men daarom voorlopig kiest voor stilte. Soms kan men ook mogelijke verdachten uit de tent te lokken via deze tactiek.

  SP, D66, GroenLinks en de Stadspartij hebben Van Aartsen om verantwoording gevraagd ná Parkpop. Blijkbaar zijn er goede redenen om vóór de dag zelf niet met informatie naar buiten te komen.

 9. Raaphorst juni 21, 2010 at 8:05 am #

  @Robert: nu is wel iedereen bang gemaakt. Ze hebben het juist niet stil gehouden, iedereen weet dat er iets aan de hand is. Alleen wat precies, dat weet niemand. Laten we hopen dat er geen paniek uit breekt volgende week. Ik durf te wedden dat iedereen op strak staat. Dom beleid vind ik.

 10. Maup juni 21, 2010 at 3:03 pm #

  Burgemeester Jozias van Aartsen heeft gereageerd op het nieuws over de optredens van Snoop Dogg en Beenie Man op Parkpop:

  “Het klopt dat de organisatie met de gemeente heeft overlegd over de vervanging van Snoop Dogg. Daarbij is het niet aan de burgemeester om de groepen of de teksten van de artiesten die optreden te beoordelen. De gemeente gaat dus niet over de inhoud van de act zelf, dat is de artistieke vrijheid van de organisator van Parkpop. Dat gold zowel voor Snoop Dogg als nu bij Beenie Man.

  De burgemeester is verantwoordelijkheid voor de openbare orde en veiligheid. Wij kregen signalen dat rivaliserende groepen uit Den Haag en andere steden elkaar rond het optreden van Snoop Dogg zouden treffen. Bij Parkpop lopen 250.000 mensen rond. De veiligheid van deze mensen is het allerbelangrijkste. Dat gaat boven alles. Daarom heeft hij zijn verantwoordelijkheid genomen en ingegrepen.

  Parkpop is een open, gratis toegankelijk festival, zonder toegangscontrole. Dan heb je dus een andere veiligheidssituatie dan bij de podia waar Snoop Dogg elders in Nederland gaat optreden de komende tijd.”

 11. Erik Tjallinks juni 30, 2010 at 9:30 pm #

  Hooligans gaan steeds meer uitmaken welke optredens / artiesten / evenementen doorgang kunnen vinden. Vandaag stuk in Trouw daarover gelezen. Plan aanpak en uitvoering daarvan dringend nodig.

 12. Maurits Burgers juli 1, 2010 at 12:21 am #

  Niet de hooligans an sich meen ik Erik.
  De angst voor een Hoek van Holland 2.0, de kramp van risicomijdend gedrag op alle onoplettende niveaus.

  Niemand heeft Snoop of vervallen vervanger hoe-heer-ie-ook-al-weer gemist.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag