Dieke: About….

dieke

Hmmm…”schrijf maar een stukje over jezelf”. Normaal gesproken vind ik het geen enkel probleem om over mezelf te vertellen. Staat in mijn top 5 van favoriete bezigheden. Maar voor Hofstijl moest ik er toch een paar dagen over nadenken. Want ja, ik ben nu officieel ‘blogger’! Met mijn tweets, hyves krabbels, facebook updates en linkedin berichten voelde het nog als mijn eigen beschermde netwerk (ook al zag Google bijna alles). Nu is het anders….

‘Bloggers’
Uit de talloze boeken, artikelen en presentaties van hippe internet guru’s van de afgelopen jaren heb ik altijd onthouden dat je de ‘bloggers’ vooral moet zien te vinden en ze uit moet nodigen voor je toneelvoorstelling, muziekoptreden, festival en ga zo maar door. Als zij eenmaal positief over je gaan schrijven dan volgt de eeuwige glorie. Wauw…wat een geweldige mensen die ‘bloggers’! Daar hoor ik nu bij. Ik zeg: “Hoera, nodigt U mij allen uit en ik zal U naar eeuwige glorie toe brengen“.

Studie
Maar goed, iets over mij. Van 1999 t/m 2006 studeerde ik aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het begon met ‘Kunst en Cultuurwetenschappen’, omdat ik –net als mijn 59 medestudenten- heel graag directeur van Lowlands wilde worden. Na een aantal jaar is daar ‘Bedrijfskunde’ bijgekomen, omdat ik –anders dan mijn 59 medestudenten- toch graag iets meer uit de studietijd wilde halen. In december 2006 was ik officieel ‘Master of Arts’ en ‘Master of Science’.

Werk
Tijdens de studie ben ik al aan het werk gegaan in de culturele sector in Den Haag en daar scharrel ik nu nog steeds rond. Welgeteld tien maanden zijn ze me kwijt geweest aan een commercieel internet marketing bureau. Mijn reactie op de opmerkingen uit mijn omgeving met de strekking: ‘wanneer ga je nu eens een echte baan zoeken?’. Dan maar geen echte baan…hoe leerzaam die 10 maanden ook geweest zijn. Als de culturele sector eenmaal in je bloed zit, kom je er nooit meer vanaf!

Ludieke
Sinds 24 augustus 2009 werk ik als freelancer marketing & communicatie onder de naam ‘Ludieke’. Met culturele klanten als het Nationale Toneel, Stella Den Haag, theatergroep Firma MES en het Shoot Me Film Festival mag ik mijzelf zeer gelukkig prijzen. Voor mijn klanten doe ik, wat ik ook dagelijks voor mijzelf doe: twitteren, hyven, facebooken, linkedinnen….en noem ze maar op.

Alleen bloggen stond nog niet in het rijtje.
Nu wel!

,

5 Responses to Dieke: About….

 1. Pieter juli 5, 2010 at 1:10 pm #

  Leuke kennismakingstekst. Welkom in de Haagse Hofstijlgroep. Zit je ook al bij flickr? Zo niet kan ik je dat van hart aanbevelen en zeker als je je daarna meteen aanmeldt bij het Haags Bakkie. Een heel inspirerend groepje creatieve (amateur)fotografen. Misschien zie ik je daar dan wel eens. Binnenkort is er weer wat leuks gepland.

  • Dieke juli 5, 2010 at 1:46 pm #

   @Pieter Thanks! Ik zit nog niet op flickr….wil al 5 jaar lang een mooie camera kopen, maar is er nog steeds niet van gekomen. Beperk mij nu tot iphone-fotografie. Kan ook leuk zijn voor flickr natuurlijk, dus wie weet.

   @Karin Ja hoera, dank 🙂

 2. karin r. juli 5, 2010 at 1:26 pm #

  hoera! dieke in tha house! welkom! en schrijfze! 🙂

 3. Heide juli 5, 2010 at 2:06 pm #

  Dieke, dame! Ben benieuwd naar je blogs!

 4. Maup juli 5, 2010 at 5:09 pm #

  Welkom bij de club Dieke.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag