Retrospectief Anton Corbijn en meer tijdens Shoot Me Film Festival 2010

Van 8 t/m 17 oktober 2010 vindt de 6e editie van het Shoot Me Film Festival (SMFF) plaats in Den Haag. Onder het motto ‘Anywhere Cinema’ vertoont het SMFF internationale independent films in combinatie met live muziek op verrassende plekken door de hele stad. De eerste namen zijn bekend: aandacht voor internationaal bekroond fotograaf en filmmaker Anton Corbijn, de Nederlandse première van Felix’s Machines uit Londen, Poolse film en animatie i.c.m. muziek van Chopin en een filmische ontmoeting met de Antillen.

Retrospectief Anton Corbijn
Fotograaf en filmmaker Anton Corbijn wordt geëerd met een bijzonder retrospectief met unieke hoogtepunten uit zijn werk. Corbijn fotografeerde internationale artiesten en regisseerde videoclips voor wereldberoemde artiesten zoals U2, Metallica, The Killers, Joy Division, Depeche Mode, Coldplay en Johnny Cash. Voor zijn film Control, over de band Joy Division, won hij in 2007 maar liefst twee prijzen op het Festival van Cannes.

Perfomance van Felix’s Machines
Kunstenaar Feilx Thorn (EN) creëerde deze bijzondere machines in zijn slaapkamer. Ze transformeren ritmische audio structuren in een visuele 3D show. Felix’s Machines waren eerder te zien in Bordeaux, Londen, Berlijn, Parijs en tijdens TED Global 2009 in Oxford. Het Shoot Me Film Festival heeft i.s.m. TAG de Nederlandse primeur! Check de website van Felix’s Machines.

Foreign Ground: Polen en Antillen
Onder de noemer ‘Foreign Ground’ worden tijdens het SMFF jaarlijks actuele en mondiaal relevante thema’s aan de kaak gesteld. In 2010 is dat de veranderende samenleving door aanhoudende migratie. De focus ligt hierbij op Polen en de Antillen, twee landen die onlosmakelijk met Nederland verbonden zijn.

In een speciaal programma over Polen geeft het Shoot Me Film Festval een indruk van de hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van Poolse film en animaties. Omdat 2010 ook het Chopin jaar is, wordt het programma aangevuld met muziek van Chopin uitgevoerd door live muzikanten.

Op 10-10-2010 vindt de officiële ontmanteling van de Antillen plaats. Op diezelfde dag staan de Antillen centraal tijdens het SMFF. Het programma staat in het teken van ontmoeting met de Antilliaanse cultuur; op de Antillen zelf en de cultuur zoals deze zich in Nederland heeft gemanifesteerd.

Shoot Me Film Festival
Het Shoot Me Film Festival vindt elk jaar in oktober plaats op diverse locaties in Den Haag. De internationale selectie van documentaires, speelfilms en experimentele films in combinatie met live muziek is uniek en veelal niet in de reguliere filmzalen te zien. Het SMFF krijgt structurele subsidie van de Gemeente Den Haag en werkt samen met dagblad NRC Next als mediapartner.

Kaartverkoop voor het Shoot Me Film Festival 2010 start half augustus via de website. Op vrijdag 20 augustus organiseert SMFF een gratis preview op de Grote Markt in Den Haag.
Meer info www.shoot-me.nl

3 Responses to Retrospectief Anton Corbijn en meer tijdens Shoot Me Film Festival 2010

  1. Raaphorst juli 14, 2010 at 6:54 pm #

    Leuk, Anton (binnenkort Hofstijler?)! En via Twitter kreeg ik van Rene Bom te horen dat hij een eigen avondje heeft met “unieke nog nooit vertoonde beelden van SHOCKING BLUE”

  2. Dieke juli 14, 2010 at 6:55 pm #

    BOM is gastprogrammeur bij Shoot Me dit jaar en mag zijn eigen avond vullen! Daarover binnenkort meer :-).

  3. Maurits Burgers juli 14, 2010 at 9:13 pm #

    Gaaf!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag