Cupcakes in de Bankastraat

Als ik van mijn huis in Scheveningen naar de stad fiets, ga ik het liefst door de Bankastraat. Wat een mooi stukje Den Haag is dat toch! Prachtige statige panden, leuke winkeltjes en een gezellige sfeer. Vandaag fietste ik er weer met een grote glimlach op mijn gezicht, die nog veel groter werd toen ik het nieuwe zaakje ‘Cupies’ ontdekte.

Cupies is een popperig roze piepklein cupcake winkeltje, sinds woensdag 14 juli 2010 geopend. De verkoopster wist mij te vertellen dat ze binnenkort ook in andere grote steden starten. Bij Cupies koop je prachtig mooi opgemaakte en ook nog eens heerlijk smakende cupcakes. Zo heb je bijvoorbeeld de Fancy Vanilla, Strawberry Fields, Chocolate Heaven en jawel…de Haagsche Cupies met Haagse Hopjes buttercream topping! Ze zijn wel prijzig (2,25 per cupcake), maar het is de moeite waard. Je kunt je cupcake in de winkel opeten, maar ook meenemen. Ze worden per stuk verpakt in een al even schattig roze doosje.

, , ,

26 Responses to Cupcakes in de Bankastraat

 1. Pieter juli 23, 2010 at 6:17 pm #

  Reclameboodschap?

 2. karin r. juli 23, 2010 at 7:34 pm #

  oh.my.god!

 3. Maup juli 23, 2010 at 10:46 pm #

  Wat mag dit betekenen Dieke? Iets te commerciëel me dunkt.
  Even vergaderen.

 4. Dieke juli 23, 2010 at 10:54 pm #

  Jammer….dacht dat ik mocht schrijven over de bijzondere kant van Den Haag!

 5. Maup juli 23, 2010 at 11:11 pm #

  Maar natuurlijk beste Dieke. Effen kritisch Haags. Dat is ook Hofstijl.

 6. Dieke juli 23, 2010 at 11:34 pm #

  Hmmmm….misschien een vrouwending? Ik werd gewoon heel erg enthousiast van dit leuke zaakje en wil dat iedereen er cupcakes gaat kopen zodat het er blijft zitten en niet failliet gaat zoals dat meestal gaat met bijzondere kleine zaakjes! Lijkt me wel handig dat jullie de mensen die jullie erbij vragen beter informeren over wat wel en niet oke is. Ik heb er expres nog heel eerlijk in gezet dat het wel prijzig is om te voorkomen dat het al te zeer een reclame praatje wordt.

 7. Maup juli 23, 2010 at 11:40 pm #

  Ik hoop dat dat geen vrouwending op zich is want ik begrijp je.

  Ik ga snel bij CupCakes langs.

  De mensen die we er bij vragen vertellen we zo min mogeljk, opdat ze zo puur mogelijk Hofstijl zijn 😉

  Kritisch met gevoel.
  Dat heb jij ook.

 8. Dieke juli 23, 2010 at 11:43 pm #

  Tja ik ben nu eenmaal Master in de Marketing Management, dus dat zou de toon in mijn post kunnen verklaren ;-). Toch leuk om die titel weer eens te laten vallen…nog 1 keer hoor…’Master in de Marketing Management’…zo en nu klaar!

 9. Maup juli 23, 2010 at 11:59 pm #

  Master in Marketing Management, ik zou de de terstond laten vallen.

  Zou ik wel willen zijn.

 10. Heide juli 24, 2010 at 12:32 am #

  Dieke, mooie ontdekking, opslaan onder hofstijl-culinair 😉

 11. Sytske juli 24, 2010 at 12:32 am #

  denkt na over marketing management en kleine taartjes.
  en wat ik mij nu echt afvraag.. hoe lekker zijn ze?
  En hoeveel heeft Dieke er al op?

 12. Dieke juli 24, 2010 at 12:39 am #

  Dieke heeft er welgeteld 1 op. Choco met toffee topping…uberlekker! En wie weet fietst Dieke er morgen gewoon weer langs en koopt ze er nog 1 of 2 of…

 13. Sytske juli 24, 2010 at 12:55 am #

  Kijk dat is wat ik wil weten! (en wat mij betreft niet dat ze sinds 14 juli open zijn, een woensdag in 2010 – maar nu ben ik Haags aan het zeiken)
  En of Maurits binnenkort even wil laten weten welke hij voorgeproefd heeft. Dan kan ik daarna een afweging maken, want duur benne ze wel.

 14. Pieter juli 24, 2010 at 1:23 am #

  interessante discussies, leuk om te lezen.

 15. Maup juli 24, 2010 at 1:29 am #

  Ik ben eigenlijk meer een naproever.

 16. Marco Raaphorst juli 24, 2010 at 9:06 am #

  @Pieter: het is GEEN reclame.

  Ik verdien hier niets aan, Dieke niet, niemand niet.

  Een leuk festival in Den Haag promoten, daar draaien we onze hand niet voor om. Een leuke winkel aanprijzen, precies zo. Dat hebben we ook allemaal al eerder gedaan. Ik weet wel wat hier het verschil maakt: prijzen noemen. Maar dat maakt dit nog niet tot reclame.

 17. Pieter juli 24, 2010 at 9:53 am #

  @Marco: achter mijn opmerking stond ook een duidelijk vraagteken. Het was mij niet helemaal duidelijk.

 18. Judith juli 24, 2010 at 9:58 am #

  Reclame of niet, mij heeft het nieuwsgierig gemaakt. Ook om te kijken of er toffe, voor mij onbekende, smaakcombi’s zijn bedacht die ik dan kan (proberen) te immiteren 🙂 Want selfmade word ik nog het meest blij van!

 19. Marco Raaphorst juli 24, 2010 at 10:06 am #

  @Pieter: nee, zo simpel kom je er ook weer niet vanaf. Verplicht taartje kopen en je eiguh op de foto zetten!

 20. karin r. juli 24, 2010 at 10:53 am #

  elkaar iets gunnen en elkaar helpen aan informatie, is dat ook reclame? … ik vind het een leuk blogpostje!

 21. Pieter juli 24, 2010 at 1:55 pm #

  Oké, ik zal er binnenkort een taartje gaan kopen en jullie mijn bevindingen hier laten weten.

 22. sandra augustus 1, 2010 at 12:30 am #

  Nou, er zit in Den Haag nog een hele goede cupcake winkel (al wat langer dan cupies) die met de hand gemaakte biologische cupcakes en taarten verkoopt: http://www.cupcakechic.nl . Dit keer niet door een vrouw, maar door 2 leuke jonge mannen opgericht. Zit wel wat meer uit het centrum, maar daardoor geen parkeerproblemen en echt super service! Laan van Wateringse Veld 705, Den Haag.

 23. eduard oktober 2, 2010 at 8:48 pm #

  heb ik ze gekocht bij cupcakechic niet echt origineel naam is al bekend is gekopieerd en sorry cupecakes moeten zoet zijn anders moet je wortels eten haha en alleen zaterdag open nee eet ze het liefst elke dag smaken verschillen gr

  • Marike april 24, 2011 at 9:14 pm #

   Nou,ik heb ze bij allebei geprobeerd,en vond ze bij cupcakechic toch het allerlekkerst.
   Cupcakes moeten juist niet al te zoet zijn!
   Groetjes!

 24. Bianca V. juni 5, 2011 at 12:40 pm #

  Hoi, ik ben ook bij beiden zaakjes langsgeweest, althans Cupies is ondertussen verhuisd naar de Piet Heinstraat (ook een leuke straat!) en heb daar een paar cupcakes voorgeproefd en een paar dagen later bij cupcakechic een paar cupcakes gehaald.

  Ik vind de smaakcombinaties bij Cupies er leuk bedacht en bij Cupcakechic zagen ze er echt bijzonder uit. Na een kritische (maar lekkere) smaaktest met mijn twee beste vriendinnetjes gaan wij toch voor……. de cupcakechic cupcakes!!

  De versheid spatte er vanaf en de smaken waren voor ons net wat voller dan bij cupies. Het was een leuke test, binnenkort gaan wij met z’n drieen ‘officieel’ proeven bij Cupcakechic voor mijn bruiloft in september. Ik ben zo benieuwd, want ze hebben ondertussen weer nieuwe smaken!
  Wel fijn dat er echte cupcakezaakjes zijn trouwens, ga zo door, want voor of na de bruiloft, ik weet ze wel te vinden :-).

  Groetjes,
  Bianca

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hofstijl – de bijzondere kant van Den Haag » Op bezoek bij Meneer Chocola - juli 27, 2010

  […] de ontdekking van Cupies in de Bankastraat dacht ik dat ik HET zoete zaakje voor deze zomer in de omgeving had gevonden. […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag