Daar bij De Waterkant…

De Waterkant in het Haagse Westbroekpark

Vanaf de Haringkade makkelijk te vinden, vanuit het Westbroek park aanmerkelijk lastiger: De Waterkant.

Op het moment dat ik dit schrijf kan ik het me nauwelijks nog voorstellen, maar we hebben afgelopen dagen soms best mooi weer gehad. Op één van die zeldzame momenten waren we in het Westbroekpark, waar we deze plaat hebben geschoten.

Het is het grasterras van De Waterkant, een opmerkelijke eet- en drinkhoek in het Westbroekpark, die je daar eigenlijk alleen vindt als je gericht zoekt: achter de enige heuvel, die in werkelijkheid een oude bunker is, daar waar het park grenst aan het kanaal dat ooit doorliep tot aan het Seinpostduin.

Pontje
Vanaf de overkant is het bereikbaar met een kettingpontje, als dit niet toevallig net in de reparatie is. Hier valt deze opmerkelijk gelegen plek ook veel eerder op. Je kunt hier overigens ook roeiboten huren en inmiddels is het ook een opstapplaats geworden voor de Willemsvaart – de nieuwe recratieve bootdienst tussen Koningskade en (bijna) Scheveningen.

De Waterkant bestaat inmiddels alweer rond de vijftien jaar en kant met recht een succes worden genoemd: het zit er altijd wel vol.

5 Responses to Daar bij De Waterkant…

 1. Raaphorst augustus 11, 2010 at 7:40 am #

  Ook de plek binnen met het aangrenzende terras mag er best wezen:

  De Waterkant

 2. Harry Zevenbergen augustus 11, 2010 at 8:11 pm #

  Zaterdag voor het tiende jaar Poëzie aan de Waterkant, op de hyves het volledige programma en in de vorm van een aantal filmpjes een voorproefje van het programma. De entree is natuurlijk gratis.

 3. Raaphorst augustus 11, 2010 at 8:34 pm #

  @Harry: leuk! Heb ook een aankondiging gedaan voor Hofstijl: http://www.hofstijl.nl/2010/08/11/poezie-aan-de-waterkant-2010/

  In het vervolg mag je gerust aankondigingen naar redactie@hofstijl.nl sturen hoor!

 4. Harry Zevenbergen augustus 11, 2010 at 10:25 pm #

  Doe ik.

 5. Maup augustus 12, 2010 at 12:07 am #

  Een magistrale foto die het verhaal al half verteld.
  Den Haag beleven vanuit ’n roeiboot is verhelderend mooi natuurlijk.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag