Gratis opwarmertje Shoot Me Film Festival op 20 & 28 aug

Op dit moment wordt er op het Shoot Me kantoor in de Anna Paulownastraat hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het festival van 8 t/m 17 oktober 2010 in Den Haag. De laatste locaties worden gecheckt, programmaboekje is in de maak, BOM heeft zijn portret ingeleverd i.v.m. zijn eigen filmavond en de posters rollen bijna van de drukpers. Als opwarmertje kun je op vrijdag 20 en zaterdag 28 augustus tijdens de Shoot Me Summer Treat vast wat films bekijken op de Grote Markt in Den Haag! Gratis natuurlijk…

vr 20 augustus 2010 – 22:00u: The American Artifact
‘The American Artifact: The Rise of American Rock Poster Art’ (2009) gaat over de ontwikkeling van rock poster kunst sinds het ontstaan in de jaren 60 in Amerika. Regisseur Merle Becker ging het hele land door en interviewde diverse rock poster kunstenaars over hun vak. De ontwikkelingen binnen deze kunstvorm lopen vrijwel parallel aan de veranderingen in de Amerikaanse samenleving. Een 88 minuten durende roadtrip die de kijker meeneemt op een reis door een bijzondere kant van de muziekwereld.

za 28 augustus 2010 – 22:00u: Roller Boogie & Skatetown USA
Op de dag dat de gehele Grote Markt in het teken staat van de eerste Rock & Rollah Disco (daarna maandelijks!), vertoont het Shoot Me Film Festival twee films gebaseerd op de rollerdisco hype eind jaren 70. ‘Roller Boogie’ (1979) over skaters die de plaatselijke rollerdisco willen redden. ‘Skatetown USA’ (1979) met de enige echte Patrick Swayze in de hoofdrol, ooit ‘The Rock and Roller Disco Movie of the Year!’. Mag je dus niet missen 😉

Meer info over het Shoot Me Film Festival in 2010 vind je op www.shoot-me.nl

, , ,

One Response to Gratis opwarmertje Shoot Me Film Festival op 20 & 28 aug

  1. Maup augustus 21, 2010 at 10:38 pm #

    Ik moet me schamen dat ik als video-amateur het Shoot Me Festival wel ken maar alleen van naam. Ik ben er in voorgaande jaren nooit geweest of gekomen om wat voor reden dan ook. Ik moet dit jaar toch maar eens mijn schoenen lappen en gáán.Al was het maar omdat de poster echt geweldig geniaal grafisch gaaf is.

    The American Artifact over de kunst en ontwikkeling van de rock poster trekt me zeer.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag