Den Haag: natjes aan de tenen (wateroverlast)

foto van Davy den Dulk

OK, vanochtend was er geen weeralarm. Dat niet. Maar wel een waarschuwing van de politie Haaglanden om vooral thuis te blijven. Een onoverzichtelijk grote hoeveelheid water bedroop vanochtend Den Haag.

Zo nat, dat trams niet verder kunnen rijden, dat tunnels onderlopen, dat Binck36 tot aan de knietjes in het water staat. Zelf Theater aan Spui had even een voetenbadje (zie foto).

Dat is toch wel bijna een weeralarm waardig?

Dus vanaf mijn (hoog en droge) appartementje zit ik eens te kijken naar het fenomeen weeralarm. Want dat hebben we de afgelopen jaren een aantal keren gehad en mijn ervaring is altijd geweest dat Den Haag hier heel prima onderuit kwam. Grote stormen en overstromingen hadden vaak meer effect op onze medelanders in het Oosten en Zuiden van het land dan op ons Hagenaars/Hagenezen. De enorme kou en sneeuw van afgelopen december gaf een duidelijke grens aan van links (Amsterdam) naar rechts (Winterswijk?) van het land. Den Haag had toen wel sneeuw, ijs en storm maar zeker niet zo ernstig als boven de rivieren.

Vandaag echter zitten wij wel vol op de radar van de weergoden. “Den Haag moet schoongespoeld”, zullen zij hebben gedacht.

Dus kunnen jullie op dit moment even niet terecht bij de Markthof (wateroverlast op het dak), is Binck36 niet echt bereikbaar, kunnen jullie niet door de Koningstunnel (tenzij je kunt zwemmen) en is menig OV ontregeld (tram 12) of omgeleid (tram 1 en 9).

En het is nog maar 13 uur in de middag… Hou dus vandaag die lucht in de gaten, er wordt nog meer water verwacht. Kaplaarzen alarm dus, want Den Haag blijft voorlopig natjes aan de tenen!

Bronnen:

, ,

3 Responses to Den Haag: natjes aan de tenen (wateroverlast)

 1. Maup augustus 26, 2010 at 5:25 pm #

  Ik vond dit filmpje bij ScheveningsDagblad.nl, de Westduinweg onder water: 2. Heide augustus 26, 2010 at 8:24 pm #

  WOOOW! Niet normaal toch?!!

 3. Maup augustus 26, 2010 at 9:45 pm #

  Vanochtend stroomde er een heus beekje door mijn straat van het Copernicusplein naar de Beeklaan dat diens naam eer deed.
  Ik heb er spijt van het niet gefilmd te hebben.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag