We zijn allemaal storkhunters, of hoe je een klap van de Haagse molen krijgt

Werk van Conny Kuipéri - Foto: Sytske Roskam CC: BY-NC-SA

Werk van Conny Kuipéri - Foto: Sytske Roskam CC: BY-NC-SA

Dat heb je dan. Je volgt en kent wat mensen op de fotowebsite Flickr.com. Je bekijkt hun foto’s en leert een beetje kijken door de ogen van die ander. Dan krijg je dus een slag van een, in dit geval Haagse, molen. Hun fascinaties worden ook een beetje jouw fascinaties. Dus op het moment dat je halverwege de woensdag fluitend over de Amsterdamse Veerkade fietst, hang je opeens op de rem. Een ooievaar, zou hij hem al op de foto hebben gezet? Zou hij al gespot zijn door iemand? Storkhunter Frans Schmit (van Ooievaar, wat staan je benen raar) heeft een grote fascinatie voor de Haagse ooievaar, is op dit moment zelfs bezig met een boek over deze ooievaar. Maup schreef daar al een blogpost over. Ik ben benieuwd! Naar het boek én of hij deze al gespot had!

Deze ooievaar is trouwens gemaakt door beeldend kunstenaar Conny Kuipéri (1946), geboren in Den Haag. Zij volgde de opleiding Beeldende Kunst aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en studeerde in 2006 af. Deze ooievaar is te zien in haar etalage aan de Amsterdamse Veerkade 9 in Den Haag en is een van haar dierenportretten. Zoals zij schrijf op haar website: kenmerk van mijn werk is verbinden en verbindingen maken. Dat doe ik heel letterlijk door verschillende materialen aan elkaar te naaien of te plakken en figuurlijk door gedachten, emoties en ervaringen aan elkaar te koppelen. Meer info: www.connykuiperi.nl.

, , , , ,

5 Responses to We zijn allemaal storkhunters, of hoe je een klap van de Haagse molen krijgt

 1. Frans september 15, 2010 at 6:03 pm #

  Heel toevallig heb ik hem vandaag ( woensdag ) ook gefotografeerd. Na een tip van Bom. Het is een hele mooie. Alleen jammergenoeg achter glas. Altijd een beetje lastig te doen.

 2. Sytske_R september 15, 2010 at 6:09 pm #

  @Frans je bent toch niet verlegen? Gewoon aanbellen en vragen, de kunstenaar woont of werkt op hetzelfde adres.

 3. Pieter september 15, 2010 at 6:29 pm #

  Je hebt voor hetere vuren gestaan Frans. Vooruit, eropaf!

 4. Raaphorst september 16, 2010 at 2:15 pm #

  Een mooie iPhone of Android app zou er ook niet voor mistaan.

 5. karin r. september 16, 2010 at 2:20 pm #

  nee, er zijn dingen waar ik totaal maar dan ook totaal niets mee heb. ooievaars is er één van. …

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag