Kunstbezuinigingen

Er zijn vele creatieve manieren om toneelstukken, kunstwerken en muzikale bijdragen anders vorm te geven. Laat dat maar aan kunstzinnigen over, die vinden daar wel een antwoord op. Daar maakt niemand zich dan ook zorgen over. Als er bezuinigd moet worden vindt kunst altijd wel weer zijn weg.

Daar gaat het denk ik ook helemaal niet om. De bezuinigingen in de kunst- en cultuursector heeft als effect, dat door het weglaten van allerlei middelen om méér te maken, te creëren en te vormen, belangrijke ontwikkelingsmogelijkheden beperkt zullen worden.

Als je bezuinigt tegen de creatieve uiting van ontwikkelingsmogelijkheden groeit men niet meer. Kleine kinderen leren zichzelf te uiten door creativiteit en kunstvormen toe te passen. Het geeft een kind adem. Een stem. Voor een volwassene geldt precies hetzelfde. Je hebt spelers nodig, leraren, tekenaars, muzikanten, beeldhouwers en iedereen met creatieve inslag om het grijs tegen te gaan. Met kunst en cultuur geef je Nederland de kleur die het verdient en zo hard nodig heeft.

, , ,

4 Responses to Kunstbezuinigingen

 1. tim oktober 12, 2010 at 11:57 pm #

  Als je het met het bovenstaande eens bent is hst minste wat je kan doen de petitie tekenen op http://stopculturelekaalslag.nl/ . En daarnaast kan je:

  1. Actie voeren / mee demonstreren
  2. politici van CDA, VVD en PVV benaderen om uitleg te vragen over de bezuinigingen. Vraag eens hoe we weer wereldklasse kunnen halen als we eerst even alles opheffen?
  3. Laat je vrienden en kennissen weten hoe je hier over denkt. (en stuur ze door naar de website om de petitie te tekenen).

 2. karin r. oktober 13, 2010 at 6:51 am #

  @Tim: natuurlijk heb ik getekend! 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Opinies over buitenproportionele bezuinigingen « KunstKlimaat nl - oktober 13, 2010

  […] http://www.hofstijl.nl/2010/10/09/kunstbezuinigingen/ Categories: Bezuinigingen kunst en cultuur, Opinie, Politiek – Actie, cultuursector Reacties (0) Trackbacks (0) Plaats een reactie Trackback […]

 2. Opinie – buitenproportionele bezuinigingen « KunstKlimaat nl - oktober 13, 2010

  […] http://www.hofstijl.nl/2010/10/09/kunstbezuinigingen/ […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag