Zoetermeerders

Oh oh Zoetermeer, niet mooie stad achter Den Haag. Zoetermeerders zijn dat tegen wil en dank en uit noodzaak geboren omdat Den Haag verdomde om passende woningbouw te creëren voor de toentertijd uit zijn voegen krakende mooie stad achter de duinen.

Ik weet niet of het aan mij ligt, maar inwoners van Zoetermeer zijn een raar volk waar je niet de vinger op kan leggen. Ze zijn niet onaardig en ze komen op het eerste gezicht heel vriendelijk over. Maar… ja maar! Bij een Rotterdammer of een Amsterdammer hebben we meestal wel een passend woord en snel een mening klaar, maar bij Zoetermeerders hou ik een onbepaald gevoel over.

Niet omdat Zoetermeer één van de meest criminele plaatsen online is, al zegt dat natuurlijk op zich al veel en voor mij voldoende. En ook niet omdat Zoetermeer één van de meest gebruiksonvriendelijke plaatsten in Nederland en omstreken is. Het zijn de mensen zelf maar daar kom ik later op terug. Ben je wel eens naar Zoetermeer geweest?

Ik ben er op allerlei manieren naar toe gegaan, per fiets, trein en auto en kan je garanderen dat op de fiets of brommert nog het beste is. Met de trein kom je op Zoetermeer “Centraal” binnen, maar niet heus. Nergens een bordje dat verwijst naar het centrum. Je kan kiezen tussen links en rechts waarbij in beide gevallen niet echt duidelijk is dat je ook ergens komt. Buiten word je geconfronteerd met slecht onderhouden bestrating vol onkruid omringd door gebouwen die in de jaren ‘70 al een voorbeeld van slecht futurisme hadden kunnen zijn. En zelfs buiten is er nergens een bordje van en bushalte dat naar het centrum verwijst en laat staan een bord dat in die richting wijst.

Ah! Een bus. Maak ik de slapende buschauffeur wakker, snauwt hij me geïrriteerd toe dat hij buiten dienst is. Heb het gevoel dat ik in wit Burundi ben beland. Gelukkig heb ik een goed oriëntatievermogen en zet me aan de wandel. Maar zelfs dat valt niet mee en dus vies tegen (het was zomer en warm). Je hebt er geen hoofdweg voor voetgangers. Je moet je een weg banen door kantoor- en bedrijfsterreinen, net of het niet de bedoeling is om als voetganger het centrum te mogen bereiken. Na ruim een half uur omzwerven door het nog nietszeggende historisch centrum van Zoetermeer bereik ik uiteindelijk het echte centrum. Nee wacht eens even! Het heet het Stadshart, een hart dat nauwelijks klopt en waar mijns inziens geen bloed stroomt. Ik vraag me af welke stedenkundige nitwit zo’n gedrocht ooit heeft kunnen bedenken. Vast iemand die nog nooit een zadel aan zijn kloten heeft gevoeld.

Het Stadshart zelf ziet er voor de rest best wel comfortabel uit. Echt zo’n kunstmatige cocoon van vermaak, brood en spelen. Wandelpaden die omhoog en omlaag gaan, beekjes en fonteintjes met sierlijke bomen en struiken, hier en daar een relax-bankje waar niemand op zit. Is het overdekt? Nee, wonderwel sta ik nog in de openlucht, al heb ik meer het claustrofobische gevoel om in zo’n module van Space Odyssey te zitten of zo. Maar voor de rest is er alles aanwezig dat een mens nodig zou moeten hebben. Om maar te zeggen dat het Stadshart geen uitstraling, gevoel en menselijke touch heeft die andere steden en dorpen wel hebben.

Zoetermeer met de auto. Geen probleem, via de snelweg kom je met een sierlijke bocht binnen en word je verwelkomd door een flinke weg waar je lekker door kan karren. Met een slinger zit je zo in het Stadshart om dan geconfronteerd te worden met de schil, de buitenkant en het skelet van het Stadshart. Rustend op pilaren met daar onder donkere, lugubere en smoezelige parkeerplaatsen waar je echt niet dood gevonden wil worden. Net een karkas dat half aangevreten zo is neergekwakt met daaromheen hier en daar wat braakliggende terreintjes die nodig moeten worden omgespit, met rommeltjes er op.

Lang leve de TomTom. Het centrum heb je zo gevonden, maar als je ergens zonder TomTom in de catacomben moet zijn waar Zoetermeerders wonen ben je aan de goden van het lot overgeleverd. Het is daar echt een labyrint van zeer inspirerende en veelzeggende cryptische straatnamen zoals: blauwgroen, groenblauw, blauwrood, geelblauw, geelrood, roodgeel, geelgroen enz. enz. Ik verzin het niet! Buiten het feit dat je op een bepaald moment niet meer weet waar je moet zijn, weet je op het laatst ook niet meer in welke straat je moest zijn en ben je ongeneeslijk besmet met dyslectische kleuren- en woordblindheid plus de eeuwige afkeur voor lichte bakstenen, die toentertijd hoogstwaarschijnlijk in de aanbieding waren.

En nu komen we bij de Zoetermeerders zelf. Dit is de moeilijkste en ook nog eens meest ongrijpbare factor die ik toch ga proberen te vatten. Zo als ik al zei zijn het zeer vriendelijke mensen met een afwachtende glimlach, tot hier en niet verder. Net of ze tegen wil en dank verbannen zijn naar Zoetermeer maar dat nooit zullen toegeven en net doen of het de meest fantastische plek op aarde is. Wrok tegen Den Haag omdat ze geen passende ruimte daar kregen en dat never nooit toe zullen geven.

Zoetermeerders geven mij zo’n beetje het zelfde gevoel als Rijswijkers en Ypenburgers, terwijl ik dat niet heb bij bewoners van het Wateringse Veld en wel weer een beetje bij Leidscheveners. Zoetermeerders zijn op zijn zachts gezegd omhooggewerkte tokkies, white trash dat nooit door heeft gestudeerd en daarom is blijven steken in de toen nog gesubsidieerde Premie A-, B-, C- en D-woningen. Dus vergis je niet, als ze verstandig zijn geweest zijn het nu vermogende mensen.

De helft van mijn collega’s komt uit Zoetermeer dus ik praat echt geen poep. Ze komen binnen, meestal stipt op tijd en als de werktijd over is en er voor de rest geen gratis eten en drank meer is te verkrijgen weten ze niet hoe snel ze Den Haag moeten verlaten. Net of ze door een vloek worden achtervolgd en het monster van Zoetermeer zo uit de Noord Aa kan komen om hun te verzwelgen als ze te lang in de Hofstad verblijven.

Neem nooit hulp van Zoetermeerders aan. Je zal het je leven lang moeten aanhoren hoe hij je heeft geholpen en dat het zonder hem nooit wat was geworden. Het is ikke, ikke, ikke en uiteindelijk mag jij dan stikken. Pas op met wat je zegt, het wordt altijd een keer tegen je gebruikt. Je denk een vriend te hebben maar dat kan als een blad omslaan, als een mokerslag van de man met de hamer die alle vriendelijkheid er uit ramt. Je zou bijna denken dat Zoetermeerders gewoon echte mensen zijn, elke keer trap ik er weer in. Ze hebben iets ongrijpbaar of misschien missen zij juist iets wat je daardoor niet kan grijpen. Bedenk dat als je Den Haag eenmaal verlaat je de passie en het vuur van de inspiratie achter je laat.

Eenmaal naar Zoetermeer verhuisd ben je uiteindelijk geestelijk gemutileerd en voor eeuwig verminkt, gedoemd om bijna zielloos door het leven te gaan zonder dat je ooit zal weten wat je mist, als je alleen door een buitenstaander opgemerkt kan worden, als je geen zeewind meer kunt voelen en niet meer kan ruiken wat door de duinen zo de stad in jaagt.

Dat doet Den Haag met je als je de moederschoot van het Haagse verlaat. En denk nou niet dat terugkomen het ooit goed zal maken. Den Haag vergeeft nooit, eenmaal weg is voor altijd verdwenen.

Dit zijn de bevindingen van M.A.D. Bello, een dyslectische allochtoon die in1965 in de Oranjekliniek in Scheveningen is geboren. Op zijn tweede jaar is hij naar Italië (terug)gegaan om weer in 1979 naar Den Haag terug te keren.

foto: Ferdi’s World cc by-nc

,

40 Responses to Zoetermeerders

 1. Jeroen november 4, 2010 at 5:50 pm #

  \o/
  De nieuwe M.A.D. Bello! Lezon..

 2. madbello november 4, 2010 at 6:00 pm #

  @Jeroen : Met dank aan Maup Burgers voor het omkatten en de boel wat leesbaarder te maken. Hulde voor Maurits, zo als ik het terug lees geen makkelijke klus geweest.

 3. Pieter november 4, 2010 at 6:06 pm #

  lezenswaardig verhaal waar ik wel het een en ander in herken. Ik heb zelf 25 jaar in Zoetermeer gewoond. Min of meer gedwongen door de Haagse woningnood. Er blijven plakken want de huizen en flats zijn daar best comfortabel om in te wonen. Verder heb ik 25 jaar lang gewacht tot het moment dat het ook echt leuk werd maar dat werd het maar nooit. Ik vond het op zijn voordeligst een grote kindvriendelijke familiecamping, dat gevoel had ik er. Toen heb ik het opgegeven en ben teruggegaan naar Den haag. Dat had ik 20 jaar eerder moeten doen. Den Haag omarmde me als een verloren zoon. En nu zal ik die fout nooit meer maken om buiten de Haagse stadsgrenzen te gaan wonen. Als ik Zoetermeer bezoek – want ik heb er nog wat vrienden die niet terug willen naar Den haag – dan voel ik absoluut geen verbondenheid met die godvergeten plek op aarde.

 4. Jeroen november 4, 2010 at 6:06 pm #

  Als we binnenkort twee dagen niets van @MADBello op twitter vernemen, weten we in ieder geval allemaal dat hij door een Zoetermeerse knokploeg te grazen is genomen.

  “Je kan kiezen tussen links en rechts waarbij in beide gevallen niet echt duidelijk is dat je ook ergens komt.” – vinnik mooi.

 5. madbello november 4, 2010 at 6:35 pm #

  @Pieter: Je bent een gezegend iemand: ”Den Haag omarmde me als een verloren zoon” ontkracht gelijk mijn hele verhaaltje: ”Den Haag vergeeft nooit, eenmaal weg is voor altijd verdwenen” 🙂 maar dat is omdat je toegeeft: ” En nu zal ik die fout nooit meer maken om buiten de Haagse stadsgrenzen te gaan wonen. Zoetermeer die godvergeten plek op aarde.” AMEN!

  @Jeroen: Vergeet niet dat ik een grote fan ben van rappert Steen! Dus ook mijn grote vriend. Zoetermeerse knokploegen hebben geen schijn van kans tegen de hofstijl macht. Ypenburg hebben wij ook op zijn gemakie van Rijswijk ingepikt.

 6. Raasveldt november 4, 2010 at 6:36 pm #

  Heel leuk en leerzaam artikel, gekke Bello. Had je soms een afspraak met een makelaar in Zoetermeer? ;-))

 7. madbello november 4, 2010 at 6:54 pm #

  @Raasveldt: Bedankt. Toevallig heb ik ruim 10 geleden een afspraak gehad met een Zoetermeerse vrouwelijk makelaar gehad (kantoor bij het CS Zoetermeer). Wat een bitch!!! Afspraak in de Disney strook, een hoop poe ha! Hoe we de laminaat vloer moesten laten leggen, moest echt door een vakman gebeuren (???) Trut! We hadden toen een inkomen van ruim 5000 guldens per maand, maar het was niet genoeg om de huur voor die eengezinswoning van 650 gulden per maand te betalen. Paar maanden later krijg ik van VESTIA een huis voor 1200 gulden per maand. Geen probleem en zelf het laminaat gelegd. Grrrrr

 8. karin r. november 4, 2010 at 7:18 pm #

  zoetermeer (of minder) heeft op mij hetzelfde effect als de plaats waar ik mijn hele leven gewoond heb en waar ik nu weg ben. Het is er kleurloos, grauw, plat en te sfeerloos. Ik ben er soms omdat schoonouders er wonen. Dat station is inderdaad een gekke plek. Zelfs in het stadje waar ik lang gewoond heb zit tenminste nog een kiosk en broodjeszaak in de straat. …

 9. Maup november 4, 2010 at 8:57 pm #

  [Ik denk dat ik nu finaal uitgeëdit ben, laatste streepje achter de komma. Even omtalen…]

  Wel een vraagje Mr Bello over die laatste zin:
  “Dat doet Den Haag met je als je de moederschoot van het Haagse verlaat. En denk nou niet dat terugkomen het ooit goed zal maken. Den Haag vergeeft nooit, eenmaal weg is voor altijd verdwenen.”

  Volgens de daarop volgende afsluiter ben je zelf 22 jaar afwezig geweest.
  Kun je dat rijmen, of is er een echte breuk?
  Je blijkt uit je schrijven een volbloed Hagenaar, met dat typerend temperament dat soms, ja soms, Italiaans aandoet.
  Lijp eigenlijk.

 10. Raaphorst november 4, 2010 at 9:01 pm #

  De oude boerderij was leuk. Vroeger met plezier gestapt. Maar om te wonen is niet te harden vind ik. Saai. Niets meer dan dat.

 11. madbello november 4, 2010 at 9:43 pm #

  @Maup: Dat is een hele goeie van je. Het bloed of kolen aan je schenen? Of zo iets:

  ”(Den Haag vergeeft nooit, eenmaal weg is voor altijd verdwenen.Volgens de daarop volgende afsluiter ben je zelf 22 jaar afwezig geweest. Kun je dat rijmen, of is er een echte breuk? Je blijkt uit je schrijven een volbloed Hagenaar, met dat typerend temperament dat soms, ja soms, Italiaans aandoet. Lijp eigenlijk.)”

  Ja! Ik dat rijmen. Nooit beweerd dat ik een volbloed Hagenaar ben. Ik ben ooit weg gegaan uit Den Haag en voel nog steeds de intense diepe pijn. …
  Ben sowieso nooit een Hagenees geweest. Het feit dat je in ”Den Haag” bent geboren ben wil nog niet zeggen dat je een Hagenees bent. En Hagenees ben je pas als je het zand, wind en zee door je aderen voelt stromen.

  Mijn opa is uit de Jan v/d Heydenstraat Den Haag door Nazi’s tevreden naar Duitsland ontvoerd en weer tevreden terug gekomen (nu inmiddels tot as vergaan) was ook geen Hagenees, maar toch zijn levenslang tot Hagenaar verworden.

  Je bent niet zo maar een Hagenaar.

 12. Maup november 4, 2010 at 9:57 pm #

  @madbello Ik herken het zuidelijk temperament, ben een zelfaangenomen Catalaan wiens bloed soms over de Rambles stroomt, in positieve zin 😉

  Of je Hagenaar of niet bent/voelt maakt me eigenlijk geen reet of sjoege uit.
  Je bent wat mij betreft behoorlijk Hofstijl.

  Je Opa ook.

 13. Maup november 4, 2010 at 10:45 pm #

  “Heb het gevoel dat ik in wit Burundi ben beland”

  Ik beweer dat je een Hofstijler bent.

  mooi.

 14. Gerard november 5, 2010 at 11:58 am #

  Geachte Heer M.A.D. Bello,

  Het is wel raar dat jij bepaalde bevolkingsgroepen van sommige wijken of steden niet ziet zitten, die mensen wonen daar omdat ze een huis naar hun zin hebben gevonden of werken daar. Velen zullen misschien wel gevlucht zijn uit Den Haag omdat Den Haag niet meer van de Hagenaars is, maar van de duizenden buitenlanders die hier alles overnemen. Zelf jij doet er aan mee.
  Daarom gaan veel mensen de stad uit, ook omdat de gemeente al haar te korten op de burgers verhalen. Want een multiculturele samenleving kost zo veel geld en dat betalen de inwoners van jou mooie stad??
  Of misschien ligt het niet aan ons ( ik woon in Rijswijk) maar aan jou, heb jij het wel naar je zin, of gooi je alle frustratie naar ons toe en wilde je zelf liever in Italië zijn.
  Hoe dan ook geniet van de mensen ook van hun min punten.

  O ja, ook ik ga snel naar huis als het tijd is, mijn vrouw, kinderen, en zelf de buren vind ik leuker dan werken.

  Sterkte in je verdere leven.
  Gerard

 15. madbello november 5, 2010 at 12:43 pm #

  Dat bedoel ik nou geachte Gerard. Rijswijkers hebben totaal geen humor, het is alleen maar ikke ikke ikke en de rest kan stikken, moet erg aan Duitsers denken. Maar ik denk dat Rijswijkers de laatste jaren nog erger de pik op Hagenaren hebben na dat ze jullie Ypenburg hebben ingepikt. 🙂
  Dat bevestigd weer mijn theorema over bepaalde bevolkingsgroepen juist is. x il bacio della morte 😉

 16. madbello november 5, 2010 at 12:50 pm #

  @Raaphorst : boerderij het Geertje is de enige plek dat OK is, de andere boerderij ben ik een keer geweest, was hellemaal duizelig van al die rotondes wat je moest doorslingeren.

  @Karin r. : Os kan me herinneren als een gemoedelijk dorpje (20 jaar geleden), veel laagbouw en inderdaad veel kleine winkeltjes. De mensen zelf vond ik wel stug.

 17. Raaphorst november 5, 2010 at 12:57 pm #

  @madbello: ja, Geertje is leuk. Je hebt ook de stadsboerderij aan de Voorweg die leuk is.

  Punt is denk ik dat er best een paar plekken zijn die ok zijn. Maar pas bij het wederkeren in Den Haag valt het kwartje. Of beter gezegd: slaat de verlichting toe. Met open mond zekah 15 minuten alleen maar ‘aaaaaaaah’ zegguh enzo.

 18. Gerard november 5, 2010 at 3:25 pm #

  ik weet niet of je het helemaal snap wat ik zeg, ik heb niets tegen buitenlanders.
  alleen als er zo veel bij elkaar komen wordt de stad gewoon anders.
  ik schrijf in het eerste stukje, ook naar mijn vrouw en kinderen en buren.
  mijn buurvrouw komt uit Thailand, een geweldige vrouw misbruikt door een Nederlander. Ik heb haar geholpen met diversen dingen.
  Eens heeft ze gezegd door jou weet ik dat er ook andere mannen zijn.
  De overburen zijn turken, de buurman staat ook altijd klaar voor iedereen en wij voor hun, geholpen met de kinderen.
  Dus kom niet aan met Duitsers, ook zij hebben goede kanten.
  Dat bedoel ik met geniet van de mensen ook al hebben sommige minpunten.
  Een ding heb ik wel van Duitsers en dat is eten, en laten mijn buren nou eens lekker koken.

  Dus ik vind alles goed alleen, te veel is te veel, ieder moet zijn eigen stad en cultuur houden.
  Gerard

 19. madbello november 5, 2010 at 5:51 pm #

  @Raaphorst : de stadsboerderij aan de Voorweg ken ik niet, maar bedenk me nu dat ik helemaal vergeten ben te vermelden in dit stukje dat Zoetermeerders witte onderboeken dragen 🙂

  @Gerard : Pffff zie je wel! Mensen uit Rijswijk hebben niet alleen geen humor, maar zijn ook heel vermoeiend. Ik heb het helemaal niet over ”buitenlanders” en ook niet over onze medelanders. Met dat: ”moet erg aan Duitsers denken” doel ik dat ik nog nooit een Duitser ben tegen gekomen dat humor heeft en op TV trouwens ook niet! Maar dat zou misschien komen dat ik de Duitse taal niet machtig ben 😉

 20. Raaphorst november 5, 2010 at 7:27 pm #

  @madbello: klopt. En ze draaien hem op woensdag binnenstebuiten.

 21. Geertje november 5, 2010 at 7:44 pm #

  Voor mij is er geen mooiere stad dan Den Haag.
  Ooit moest ik verplicht een half jaar in Monster wonen, maar wat was ik blij dat ik weer naar Den Haag kon!
  Ben ook net geen Hagenees of net wel?(ben in de Daguerestraat geboren), maar buiten de vakantie wil ik de stad niet missen!
  Zoetermeer; ik krijg er gewoon claustrofobie van. Een vriendin ging er ooit wonen omdat ook zij geen woning hier kon vinden, maar was blij als we weer huiswaarts gingen.
  En de mentaliteit die je beschrijft van Zoetermeerders; tja, daar herken ik wel van….

 22. madbello november 5, 2010 at 8:16 pm #

  @Raaphorst : LOL *witte onderbroek in Zoetermeer op woensdag binnenstebuiten*
  Hoe komt het dat Geertje niet op Hofstijl schrijft en foto’s plaats?

 23. SirCumSized november 5, 2010 at 8:18 pm #

  @Madbello; eindelijk iemand die het zegt, mijn hele familie is naar Zoetermeer verhuisd dus het is ook een stuk zelfkritiek en (poging tot)reflectie;

  1. Dankzij Zoetermeer is volgens mij de TomTom uitgevonden? Hoe vaak ik niet in wijk 19, 20, 21 of WTF één of andere pre-VINEX-labyrinth ben terecht gekomen terwijl mij tegelijkertijd het gevoel bekroop van “ik kom hier NOOIT weg”. Zoetermeer in gaat soepel maar je komt er nooit meer uit…creapy?!

  2. Het gros van de Zoetermeerders komt over als de vleesgeworden “homo commercialus”; alles draait om huis,wagen,inrichting en wat de buren er niet van zullen denken. Marginale middenstand met minimale culturele interesse, zou je als neo white trash kunnen bestempelen maar wel goed voor de economie

  3. Maar het moet gezegd worden; Zoetermeer gaat vooruit op cultureel gebied. De Boerderij is een hit met goede programmering qua muziek en activiteiten.
  Daarnaast zijn er nog enkele culturele gelegenheden en goedbedoelde pogingen om het gepeupel te vermaken maar het kan NOOIT op tegen de moeder der steden, Den Haag.

  Ik zie de emigratie van de wx-Hagenezen naar Zoetermeer als een geslaagd integratieproject; het is goed voor Den Haag en goed voor Zoetermeer en de Zoetermeerders; leef je leven 😉

 24. Maup november 5, 2010 at 11:09 pm #

  “Nee maar mijn buurman is een Turk en die is heel aardig…”

  Ja, dat zal best maar het neemt je benepenheid niet weg, Gerard.

  Verder vind ik Sweet Lake City een mislukt modelbouwproject schaal 1 : 1.
  Laat dat maar aan de Zwitsers over of desnoods aan de Amerikanen.

 25. Raaphorst november 5, 2010 at 11:28 pm #

  De moeder van Borsato. Die kwam graag in Stadshargt.

 26. Zebra404 november 6, 2010 at 12:58 pm #

  De band ‘Niet reeël aanbod’ zong het al in de jaren 80 van de vorige eeuw: “Zoetermeer ik kan niet meer, Zoetermeer, ik wil méér!”

 27. Fabio december 6, 2010 at 2:02 pm #

  Hemeltje, waar gáát dit over? Is dit stuk serieus? Triest man.

 28. madbello december 6, 2010 at 2:41 pm #

  @ Fabio: Vooralsnog moet het doorgaan onder de noemer humor, maar zo te zien hebben we niet de zelfde 😉

 29. Fabio december 6, 2010 at 2:48 pm #

  @madbello F*ck man, dat delen we zeker niet. Maar humor dus. Noted 😉
  Ik heb niets met Zoetermeer, ook niet met Geertje(=teringdruk, volgevreten geitjes) maar ben geen liefhebber van wij, hen, hullie en zullie stukjes.

 30. madbello december 6, 2010 at 2:53 pm #

  Van Het Geertje ben ik wel weer gek. Er gaat geen jaar voorbij dat ik daar even moet vertoeven, wat inkopen en het toppunt een roeibootje huren en lekker picknicken. Je komt daar helemaal tot rust.

  Maar idd, ik heb gemerkt dat als het over: ”wij, hen, hullie en zullie” de humor tolerantie erg laag ligt, of ik kan het moeilijk in letters vertalen.

 31. Fabio december 6, 2010 at 3:10 pm #

  @madbello Ja, dat roeibootje was ik vergeten, dat is inderdaad wel leuk.

 32. Peter december 7, 2010 at 8:37 pm #

  @madbello : Grappig stukje. Ik heb een jaar of 10 in Zoetermeer gewoond. Zeer naar mijn zin trouwens. Ik ben een volbloed Hagenaar (of Hagenees ?).
  Ik ben niet teruggegaan naar Den Haag maar mijn leven elders voortgezet. Wat ik niet met je eens ben is wat je zegt over ‘de mensen’ in Zoetermeer.
  Ken je ze echt allemaal ? Ik heb er nog een hoop vrienden, ook een hoop ex-Hagenaars. Allemaal geweldige mensen. Wat ik bedoel is : als andere Nederlanders een mening hebben over Den Haag en Hagenaars, hoop je toch ook niet dat men denkt dat we allemaal het niveau van Oh oh Cherso hebben? Snap de humor wel, maar vind het een beetje generaliserend.

  Met vriendelijke groet,

  Peter

 33. madbello december 8, 2010 at 2:45 pm #

  @Peter: Bedankt voor je leuke reactie. Gelukkig ken ik niet alle Zoetermeerders, zou er niet aan moeten denken ? Maar daar zullen ongetwijfeld goeie er tussen zitten…. *grapje* mijn schoonfamilie woon daar en de helft van mijn collega’s komt daar vandaan en daar werk ik al ruim 10 jaar zonder problemen mee samen. Dus mogen duidelijk zijn dat de generalisatie van mijn kant bedoeld is al humor om bepaalde eigenschappen in het kwadraat te vergroten en wat is er mis met het oh oh cherso niveau? 😉

 34. Maup december 8, 2010 at 6:40 pm #

  Die humor ook altijd.

 35. Peter december 13, 2010 at 9:54 am #

  @ Madbello : eigenlijk heb je wel gelijk. Er is niks mis met het oh oh Cherso
  niveau. Ik ben alleen wat minder gauw geneigd trots te roepen dat ik uit Den Haag kom. Bang dat “men” (laat mij ook even generaliseren) gelijk allerlei dingen uit oh oh Cherso gaat roepen. Vroeger riep ik toch wat eerder dat ik uit Den Haag kwam. Meestal ging men dan Van Kooten en De Bie nadoen (Tegenpartij). Vond ik toch wat van een hoger niveau.

  Met vriendelijke groet,
  Peter

 36. Plantenspuit januari 21, 2011 at 11:03 am #

  Jeetje jongen…. Heb je frustraties joh? Wat loop je toch een hoop onzin te verkopen!

  Ik hoop voor je dat je verder positiever in het leven staat. Stakker

 37. JoséDay januari 21, 2011 at 11:35 am #

  Petje af voor Madbello. Het is humor, Haagse humor in een goede traditie van vele Hagenaars uit het verleden en heden!!

 38. madbello januari 21, 2011 at 1:50 pm #

  he he @JoséDay, tenminsten iemand die snapt dat het humor is. Bedankt 😉

Trackbacks/Pingbacks

 1. Wat vind ik van Zoetermeer en vooral Zoetermeerders « MAD Media Magazine - november 4, 2010

  […] exclusief lezen op de enige aangewezen plek waar de meningen van uitsluitend Hagenaar te vinden is: HOFSTIJL.nl madbello een Hagenaar??? De wonderen zijn de wereld nog niet uit! – Reactie […]

 2. WikiLeaks draait in Zoetermeer | Hofstijl – de bijzondere kant van Den Haag - december 3, 2010

  […] Mike heel Zoetermeer onlangs afgeschreven heeft blijkt vandaag de vork toch op 1 punt anders in de steel te zitten. In Zoetermeer kan men namelijk […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag