Beste café van Den Haag: De Oude Mol

De Oude MolRecent kon Hofstijl nog trots melden dat Danzig een Nightlife Award had gewonnen als beste danscafé van Nederland. In de Café Top 100 van vakblad Misset Horeca scoort Den Haag echter slechter: niet meer dan drie Haagse cafés haalden de lijst, waarvan De Oude Mol in de Oude Molstraat de hoogste notering kreeg (nummer 47).

De Oude Molstraat deed het trouwens goed bij de jury, want ook het volgende Haagse café in de Top 100 (Momfer de Mol, nummer 87) is in deze straat gevestigd.
Het derde Haagse café dat nog net de lijst bereikte (nummer 96) is Rootz in de Grote Marktstraat.

De Haagse horecawereld reageerde nogal teleurgesteld op het oordeel van Misset’s vakjury. Men vraagt zich af waarom Den Haag zo slecht scoort in de lijst, ondanks – bijvoorbeeld – de populaire cafés op het Plein en de Grote Markt.

Enige relativering is echter op zijn plaats. De jury baseerde zijn cijfers op een beperkt aantal bezochte kroegen, in Den Haag ongeveer tien. En wie de Top 100 beter bekijkt, ziet dat de andere grote steden in de Randstad niet heel veel beter scoren. Rotterdam en Utrecht hebben vier cafés in de lijst, Amsterdam telt er vijf.

Misset Horeca vermoedt dat de bevolking van Den Haag veelvuldig van samenstelling verandert door het grote aantal expats. Dat zou een van de redenen zijn waarom de Haagse kroegen geen vaste bezoekerskern voor zich weten winnen en daardoor wat sfeer missen.

De gemeente Den Haag laat weten niet ontevreden te zijn over de score.

De jaarlijkse Café Top 100 werd afgelopen maandag gepresenteerd in de Winkel van Sinkel in Utrecht. De Groene Weide op Terschelling, het café van muzikant Hessel, behaalde de eerste plaats.

, , , , , , ,

4 Responses to Beste café van Den Haag: De Oude Mol

 1. Raaphorst november 24, 2010 at 6:41 pm #

  Ik zeg: barkeeper! Judith van de Oude Mol is de beste op dat vlak. Helaas is de bediening op het Plein van een arrogantie… niet normaal meer. Alleen bestellen aan de bar. Ik snap wel waarom dat dus geen prijs wint. Zuigt aan alle kanten. Opuh Koffie heeft een poosje bij Zeta gezeten. Niemand die zich ooit heeft afgevraagd waarom het op woensdag druk was. Kantbinding nul komma nul.

  De Oude Mol is gezelligheid ten top. En absoluut de leukste kroeg van Den Haag.

 2. marion asjes november 25, 2010 at 1:04 pm #

  Cafe de Bieb is ook een aanrader.
  Cafe van Beek naast het stadhuis: gezellig, aardige bediening en mooi terras.

 3. Fabio december 6, 2010 at 2:13 pm #

  Oude Mol = top!

 4. Frans december 14, 2010 at 4:22 pm #

  Geef mij maar Proeflokaal H’t Gulle Gasthuys, Oude Molstraat 20b!
  Wereldzaak!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag