Den Haag Kerst-expat-stad

Het is razend druk met verzoeken van mensen die de kou willen ontvluchten en op reis willen naar een zonnig en warm oord of juist naar de echte sneeuw. Zonder HTM, Randstadrail en NS-storingen zeg maar. Verder zou ik m´n agenda kunnen vullen met alleen kerstborrels en eindejaarsrecepties. Veel nieuwsgehalte binnen het expat gebeuren is er niet behalve onsamenhangende encounters met legal aliens waarvan ik er één in ieder geval wil delen.

Deze week vond in Fiddlers aan de Haagse Riviervismarkt een bijeenkomst plaats. De aanwezigen bestonden uit expats, ex-expats, medelanders, Hagenezen, ZZP-ers en MKB-ers. Doel was samen het jaar 2010 te evalueerden onder het genot van een borrel en tevens zoveel mogelijk speelgoed voor arme kinderen van 0-18 jaar wonend in Den Haag in te zamelen voor onder de kerstboom. Charity is in deze kringen niet alleen een meisjesnaam…..

De opkomst voor de bijeenkomst was 37% Nederlanders en 63% internationals, streven is dat dit 50/50 wordt, want ja “man muss doch internazional sein” maar dan wel evenwichtig multicultureel (natürlich). Mij klinkt het als muziek in de oren want de euro´s die door deze gemeenschap besteed worden mogen van mij zo de Haagse economie in rollen. Hopelijk is Fiddlers deels Haags anders is dat die avond wederom niet gelukt…

Er werd geborreld, genetwerkt, er werden tassen vol met speelgoed binnen gebracht en er werden plannen voor 2011 besproken. Missie voor de arme kids geslaagd! Onderwerp van gesprek was klantenservice. Niet dat de meeste internationals nou zo´n fantastische service in hun eigen land gewend waren, maar in Nederland kunnen we er ook wat van. Van het kastje naar de muur, van de wal in de sloot….

Ook wij Hagenezen kennen het, ontkennen kon ik het niet. Interessant was het te horen hoe de serviceverlening van de eigen bedrijven aan een keuring werd onderworpen. Ter plekke werden er voornemens en resultaten vastgesteld voor de eigen dienstverlening. Blijkbaar is de Nederlandse maatstaf een motiverende en positieve inspiratiebron om de serviceverlening van door buitenlanders gerunde zaakjes nog beter te laten zijn dan anders.

Nee, gemopperd op Den Haag werd er niet. Er waren ook mensen uit omliggende steden aanwezig die met een jaloers oog naar de in Den Haag wonende (ex) expats keken. Want een bedrijf hebben en/of wonen in de Hofstad heeft toch echt wel z´n charmes.

De mooiste Haagse trots van een “Legal Alien” was toch wel een ondernemer die zijn eigen bierzaak in het centrum van de Hofstad runt, en een heuse collectie Haagse Harrie biertjes had gebrouwen, om die vervolgens te laten signeren door onze eigen Haagse Harry. Ik heb me natuurlijk meteen aangemeld voor een proeverij Haagse Harry biertjes! Want hey, als het gaat om Haags chauvinisme dan wil ik het natuurlijk wel winnen van een Legal Alien….

Al met al geen herrie maar Haagse Harry en veel Haagse trots onder de kerstboom!

, , , ,

One Response to Den Haag Kerst-expat-stad

  1. Raaphorst december 17, 2010 at 10:34 am #

    Na veul bier gaat zelfs Haagse Harry Legal Alien zinguh! 🙂

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag