Napolitaanse Kerst?

Dit trof ik maandagochtend aan voor mijn voordeur: een zak of 30..

Dit trof ik maandag 20 december aan voor mijn voordeur.

Al internettend las ik zondag, dat in mijn straat geen vuil zou worden opgehaald. Het betekende ruim 100 meter lopen met de vuilniszakken naar de Thomsonlaan, alwaar de rijdende stadshygiënisten wel op maandag zouden passeren.

Wie schetst mijn verbazing als ik maandagochtend een gigantische stapel vuilniszakken voor mijn deur aantref? Een buurtbewoner vertelt, dat de schoonmakers van de SWB (die mannekes in hun oranje pakken) deze zakken overal uit de zijstraten hebben opgehaald en ze hier hebben neergezet in de verwachting dat de vuilkar hier wél langs zal komen.

Opmerkelijk was dat de vuilkar inderdaad langs kwam. Meerdere keren zelfs en ook in de zijstraten. In de hele buurt was in de namiddag geen vuilnis meer te bekennen …. behalve die zestig zakken voor mijn voordeur dan …. Het blijkt dat de vuilnislieden dit veel te grote aanbod hebben geweigerd en ik had zelfs het risico gelopen op een forse boete wegens het aanbieden van vuil op ongeoorloofde wijze.

Het kostte me gisteren drie telefoontjes met het gemeentelijk contactcentrum om duidelijk te maken, dat hier iets goed fout was gegaan.

Vandaag (dinsdag) zijn de zakken alsnog opgehaald.

Dinsdagochtend werd ik uiteindelijk gebeld door de gemeentereiniging zelf. “Meneer, u had daar geen zakken neer moeten zetten, want als u het nieuws had gevolgd, had u geweten, dat de vuilniswagen hier niet langs zou komen.”
Nadat ik enigszins tot bedaren was gekomen, is het me toch gelukt ook deze medewerker duidelijk te maken, dat hier iets was gebeurd dat niet mijn fout was. Ja zowaar verscheen na een half uur een heuse vuilwagen met grijper die alle zakken oppakte en meenam.

Ik ben blij dat – zo kort voor Kerst – de reinigingsdienst toch nog even langs is gekomen, anders was er sprake geweest van een Napolitaanse Kerst, gelijk in Napels waar al tijden het huisvuil opstapelt.

Toegegeven: er zijn wel ergere dingen mis op deze wereld…

Napolitaanse Kerststal. Klik voor groter (geldt voor alle foto’s).

Maar dan toch liever die zo fraaie Napolitaanse kerststal (let op dat ene detail).

Segbroekpark

Het Segbroekpark waar ik mijn helaas te vroeg gestorven kreeft maar met een een-twee-drie-inGodsnaam weer te water gelaten heb in het eendenwak.

Maar de winter is natuurlijk ook gewoon leuk en sfeervol. Hier nog een paar toegiften.

Zóó dik was het pak sneeuw dus op maandagochtend.

Zoek het verborgen voertuig.

Zoek het verborgen voertuig.

, , , , , , ,

5 Responses to Napolitaanse Kerst?

 1. marion asjes december 21, 2010 at 5:12 pm #

  In het centrum blijkt dat het huisvuil helemaal niet wordt opgehaald!! Resultaat: volle containers en huisvuil ernaast!

 2. marwil december 21, 2010 at 6:41 pm #

  Soms kun je je aan dingen ergeren maar zoals haast bij al dit soort zaken, zeker bij gemeente, heb je héél veel geduld en zelfbeheersing nodig.

  Ikzelf woon aan ’n drukke doorgaande weg waaraan ook aan beide kanten twee parallelwegen zijn. Op deze parallelweg kun je aan een kant parkeren. Door de grote sneeuwval van afgelopen dagen reden er sneeuwschuivers, (bestuurd door die mannekes in hun oranje pakken!) De sneeuwschuiver schoof al het sneeuw keurig van de rijbaan naar de kant van de geparkeerde auto’s zodat zich daar ’n wal van zo’n 50 cm ontstond!! Niet één geparkeerde auto kon meer van zijn parkeerplek komen zodat er druk werd gegraven door de bestuurders en alles weer op de parallelweg kwam waar nu ook niet meer te rijden viel.
  Die mannekes in hun oranje pakken zouden eigenlijk ’n beetje meer na moeten denken want dit soort zaken is wel ’n beetje dom!!!

 3. Roel Wijnants december 21, 2010 at 9:00 pm #

  Dit zal helaas vaker voor gaan komen vrees ik .

 4. madbello december 22, 2010 at 6:16 am #

  @Eduard: Met het verschil dat het hier geen 40 graden is. Anders zou jet nog gaan ruiken ook 😉

 5. Akbar december 24, 2010 at 10:52 am #

  Vandaag, vrijdag en volgens de website van de gemeente wordt het afval nog steeds alleen maar opgehaald langs de hoofdroutes. Ik glibber dus met m’n vuilniszakken naar de dichtstbijzijnde hoofdroute.

  Wat schetst mijn verbazing als ik een uur later de vuilniswagen door mijn smalle onbestrooide straatje zie rijden om de vuilniszakken van de buren op te halen.

  Als de gemeente nog eens wat vraagt kunnen ze wat mij betreft doodvallen.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag