Haagse VKBloggers zijn op Hofstijl welkom!

Opvallend dat de Volkskrant de kracht van haar eigen publiek lijkt te onderschatten. Ze stopt met haar eigen lezersblogs, het VKBlog. Aan de kosten kan het niet liggen, want zoiets kost vrijwel niets. Het levert juist extra bezoek op voor de Volkskrant. En eigenlijk doet het publiek al het werk. Een typisch gevalletje van win-win. Daarom is het heel vreemd dat de Volkskrant hiermee ophoudt. Het blijft gissen naar een reden.

Haagse VKBloggers zijn absoluut welkom op Hofstijl. Stuur een mailtje naar redactie@hofstijl.nl met een link naar jouw VKBlog-profiel en we praten verder, goed?

,

5 Responses to Haagse VKBloggers zijn op Hofstijl welkom!

 1. Robert januari 8, 2011 at 5:50 pm #

  De Volkskrant zegt zelf wel dat het om de kosten gaat. “De reden hiervoor is dat wij het blog helaas niet meer de aandacht en technische ondersteuning kunnen bieden, die het vereist,” mailde hoofdredacteur Remarque aan de bloggers. Lees: we hebben er geen geld voor om hier mensen op te zetten.

  Het web mag echt niks kosten. Je ziet ook dat bijna elke nieuwsmedium voor de online-activiteiten alleen gratis of zeer goedkope stagiaires vraagt.

 2. Raaphorst januari 8, 2011 at 6:01 pm #

  @Robert: ik snap niet waar die kosten vandaan komen. Wat ik wel zie is dat ze een eigen systeem gebruiken. Misschien kost dat teveel geld om te onderhouden. WordPress was een veel betere keus geweest. Wat ik al jaren zelf adviseer en oa bij VPRO opgezet heb en nu inmiddels massaal opgevolgd wordt.

 3. Robert januari 8, 2011 at 6:12 pm #

  Weet niet of die kosten puur in de techniek zitten. Technisch onderhoud was bovendien sinds kort “uitbesteed” aan Belgische VK-tak.

  Je kan ook denken aan de heftige moderatie die op de VK-blogs nodig was. Men had een team van moderatoren dat een dagtaak had aan het uitdelen van bans en het verwijderen van reacties. Die mensen kosten natuurlijk ook geld.

 4. Raaphorst januari 8, 2011 at 8:16 pm #

  @Robert: als ik de Volkskrant was zou ik dat uitbesteden aan de lezers. Overal maar voor betalen is zo non-internet.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets die vermelden Haagse VKBloggers zijn op Hofstijl welkom! | Hofstijl – de bijzondere kant van Den Haag -- Topsy.com - januari 8, 2011

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Marco Raaphorst. Marco Raaphorst heeft gezegd: Haagse VKBloggers zijn op Hofstijl welkom! | Hofstijl – de bijzondere kant van Den Haag http://t.co/hNY0jvO […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag