Oh Oh OV-chipkaart

Er zijn mensen, zelfs onder onze vaste Hofstijl lezerts, die heilig in de OV-chipkaart geloven want zij hebben nooit problemen. Alleen ik maar. Dat idee. Nou goeds, daar komt ‘ie dan:

Iedereen kan zijn OV-chipkaart nu kraken en gratis reizen, zónder dat de controleur merkt dat de kaart is gekraakt. Dankzij gemakkelijk te gebruiken Windows-software is het een fluitje van een cent zelf een OV-chipkaart aan te passen, zoals te lezen is in het februarinummer van computertijdschrift PC-Active. Daarmee is een bom gelegd onder het miljarden verslindende OV-chipkaartproject van de openbaarvervoerbedrijven: zwartrijden wordt namelijk niet ontdekt.

(bron)

Ik zeg: haal die posters maar weg want ook na 3 februari zul je gewoon met een strippenkaart kunnen reizen. Het zijn de OV-ckipkaartpalen die ze gaan slopen.

, , , , ,

7 Responses to Oh Oh OV-chipkaart

 1. Maup januari 25, 2011 at 7:25 pm #

  Zo even De Wereld Draait Door kijken. Klöpping gaat het hacken even live demonstreren…

 2. Raasveldt januari 25, 2011 at 8:57 pm #

  En het artikel gaat verder met: het programma leest de data op een anonieme OV-chipkaart, kraakt de chip en verhoogt het saldo tot max 150 euro. Een gekraakte kaart zou slechts 1 dag werken aangezien die tijdens de nachtelijke systeemcheck als frauduleus wordt ontdekt en hierna geblokkeerd wordt. Aldus het artikel in de Volkskrant. Maar of dat werkelijk zo is valt te betwijfelen want meerdere journalisten zouden al een week van de kaart gebruik gemaakt hebben.

  Hoe het ook zij, drie jaar geleden zag ik in de bussen in de buurt van Venietië exact dezelfde kaartlezers met hetzelfde logo. Nu weet ik dat Italianen slim zijn in het ontduiken van van alles en nog wat, maar vorig jaar zag ik de kaartlezers nog steeds. Zouden ze daar wel goed beveiligd zijn?

 3. Raaphorst januari 25, 2011 at 10:22 pm #

  Fouten toegeven, de meeste mensen kunnen het niet. Desnoods ten koste van een ander of miljoenen euro’s die verbrand worden. En maar vol blijven houden dat het zo goed is.

 4. Maup januari 26, 2011 at 11:37 pm #

  Dat laat ik aan anderen, de OV-chipkaart hacken.
  Wat ik wel kan is de software lekken:

  Met gebruiksaanwijzing.

  http://bit.ly/ee9Bob

  Dit is geen oproep tot frauduleus gebruik van het reeds lekke betaalsysteem dat zich OV-chipkaart noemt. Dit is slechts een illustratie van de waardeloosheid van het al jaren geleden door iedereen met een beetje officieel verstand van techniek achterlijk genoemde systeem.

  Doe er je voordeel mee middels een goede daad en verspreid deze informatie:
  http://www.onzestem.eu/2011/01/handleideing-ov-jaarkaart-hier-lees-je-alles/

 5. Roel Wijnants januari 28, 2011 at 9:48 am #

  De staatssecretaris die de kaart door onze strot heeft geduwd moeten ze weer net als vroeger op een verhoging zetten op het malieveld als volksvermaak. Paar mandjes eieren erbij en klaar is Kees

 6. Raaphorst februari 5, 2011 at 8:36 pm #

  Ik heb gelijk gekregen, ook na 3 feb kun je met de strippenkaart blijven reizen, zie:
  http://www.hofstijl.nl/2011/02/05/brekend-de-strippenkaart-blijft/

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets die vermelden Oh Oh OV-chipkaart | Hofstijl – de bijzondere kant van Den Haag -- Topsy.com - januari 25, 2011

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Marco Raaphorst, Hofstijl. Hofstijl heeft gezegd: Oh Oh OV-chipkaart http://goo.gl/fb/PP34E #denhaag […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag