Bossche bollen

bossche bollen

Wie in Den Haag Bossche bol zegt, zegt Van Boheemen. Buiten de meest lekkere taartjes en taarten, is de Bossche bol een specialiteit van deze banketbakker op de Laan van Nieuw Oost-Indië.

In 1986 startte van Boheemen met de Bossche-bollenweek. De eerste jaren duurde die 2 volle weken, maar intussen is die teruggebracht tot drie dagen. Ieder jaar rond het eerste weekend van februari is het feest. Zo ook nu. Alleen vanmorgen om kwart voor acht was ik de enige klant in die prachtige winkel, terwijl ik vorige jaren om dat tijdstip buiten in de rij moest aansluiten. Waarom het nu stil is weet ik niet.

Zou het aan het weer liggen? Aan de Bossche bol ligt het zeker niet, want vriend en vijand zijn het er over eens dat dit de lekkerste bol is die buiten Den Bosch gemaakt wordt. Ik zou zeggen, profiteer ervan, de actie duurt t/m zaterdag 5 februari. En welke zuinige Hagenees wil er nu niet zo’n overheerlijke bol die nu maar € 1,25 kost terwijl hij er op andere dagen € 1,95 voor neer moet tellen? Vorig jaar gingen er in drie dagen 53.000 (!) de deur uit. Of dat
aantal dit jaar gehaald zal worden ligt mede aan jullie.

Foto en tekst: Paul Raasveldt.

, ,

2 Responses to Bossche bollen

  1. Martin februari 6, 2011 at 11:20 pm #

    Ook dit jaar weer gesmuld (we doen het ook wel eens tussendoor hoor, een jaar is te lang wachten). Heeeeerlijk. Door de goede organisatie wel heel druk, maar geen lange rijen. Nergens zo groot en zooooo lekker.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets die vermelden Bossche bollen | Hofstijl – de bijzondere kant van Den Haag -- Topsy.com - februari 4, 2011

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Judith van Doorn, Hofstijl. Hofstijl heeft gezegd: Bossche bollen http://goo.gl/fb/6Z1kE #denhaag […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag