BREKEND! De strippenkaart blijft!

de strippenkaart blijft!

Strippenkaart voorlopig nog geldig
De strippenkaart blijft in Zuid-Holland voorlopig geldig als vervoerbewijs. Gisteren nam de Tweede Kamer een motie aan die om uitstel van de afschaffing van de strippenkaart vroeg en om onderzoek naar de fraudegevoeligheid van de OV-chipkaart. Minister Schultz-van Haegen (Infrastructuur en Milieu) zal de motie uitvoeren.

De provincie, het Stadsgewest Haaglanden en de vervoerbedrijven hadden zich voorbereid op afschaffing van de strippenkaart per 3 februari a.s. De verkoop van strippenkaarten is al op 17 januari 2011 gestopt. Een uitgebreide campagne om reizigers te informeren over het afschaffen van de strippenkaart is nu afgebroken.

Gedeputeerde Asje van Dijk: “Wij kunnen niet anders dan de wens van de minister en van de Tweede Kamer respecteren. De strippenkaart blijft voorlopig geldig als vervoersbewijs naast de OV-chipkaart. We wachten op een signaal van de minister, wanneer we wél over kunnen naar een systeem waarbij alleen de OV-chipkaart geldig is. Misschien is dat al over een maand. Ondertussen kan iedereen gewoon met de OV-chipkaart en met de strippenkaart blijven reizen.”

Regiobestuurder in Haaglanden Peter Smit: “Uitstel van de maatregel is jammer genoeg geen oplossing voor het probleem van fraude met OV-chipkaarten. Wie wil knoeien met zo’n kaart, kan dat zonder de afschaffing van de strippenkaart ook. Maar voor de bus en de tram is het niet zo simpel als in de media is gesuggereerd.”

Dit persbericht is uitgegeven door het Stadsgewest Haaglanden op 28 januari 2011

, , , ,

10 Responses to BREKEND! De strippenkaart blijft!

 1. Michel ten Hoove februari 6, 2011 at 8:46 am #

  Geinige illustratie. Het venijn zit zoals zo vaak ook bij dit artikel in de staart. Regiobestuurder Peter Smid die reageert met de uispraak “Wie wil knoeien met zo’n kaart, kan dat zonder de afschaffing van de strippenkaart ook. Maar voor de bus en de tram is het niet zo simpel als in de media is gesuggereerd.”

  Hoezo gesuggereerd mijnheer Smid? Er wordt niets gesuggereerd. Er wordt daarentegen wel glashard aangetoond wat het probleem van de OV chipcard is en hoe kinderlijk eenvoudig het is om de beveiliging te kraken. Typisch de reactie van een slecht verliezer dus.

 2. Michel ten Hoove februari 6, 2011 at 8:48 am #

  Waar ik Smid tikte moet overigens Smit staan. Maar dat terzijde.

 3. Raaphorst februari 6, 2011 at 8:56 am #

  @Michel: ja, dat is het belangrijkste probleem, geen verantwoordelijkheid voor groot falen wordt genomen. Net als met die HSL die nu al aan het failliet gaan is zonder ooit maar iets van tempo gemaakt hebben…

 4. JoséDay februari 6, 2011 at 8:17 pm #

  Zoals de sprekende pop [de verdediger van de OVchip] zei: het is verboden!!maar we doen er niets tegen!
  Ik zeg U: Weg met de chip en laat de strippenkaart maar blijven.

 5. Maurits Burgers februari 7, 2011 at 9:37 am #

  Door een bizarre softwareblunder kun je op bepaalde plekken in Amsterdam onbeperkt het saldo van de OV-chipkaart ophogen, gratis en voor niks.

  Dit is tussen A’dam en A’veen, Van Boshuizenstraat, lijn 51.  Ik vraag me af of iemand een dergelijke locatie ook al in Den Haag heeft gevonden.

 6. Stana februari 7, 2011 at 10:15 pm #

  Ik reis hetzelfde trajecy in dal – en piekuren en ik betaal niet één rit hetzelfde. Ra ra hoe kan dat?!

 7. Geertje februari 9, 2011 at 7:59 am #

  In de ontwikkelingsfase is het al fout gegaan.
  Kiezen voor een goedkope chip in plaats van een duurdere variant die lastiger kraakbaar is is natuurlijk een “beetje dom”.
  Iedereen heeft nu uiteindelijk toch een chipkaart aangeschaft; wat gaat hiermee gebeuren?
  Als toch uiteindelijk voor een andere chip wordt gekozen, moet je dan weer een nieuwe kopen?
  Ik denk dat dan veel mensen behorlijk uit hun dak gaan!
  Twee maal betalen voor een fout die zij niet hebben gemaakt en dat terwijl eigenlijk de strippenkaart veel minder fraudegevoelig is.
  Ik vraag me wel eens af, of de ov-chipkaart niet ook een beetje bedoeld is om de “wandelgangen” van een reiziger in de gaten te houden?

 8. Juan februari 16, 2011 at 3:46 pm #

  Tsja, daar vroegen jullie natuurlijk zelf om.
  Eerst betalen voor een pasje, om daar dan een kaartje op te kunnen kopen.
  Ik betaal ook geen entree voor de supermarkt, u toch ook niet?

  Maarja, in de allerlaatste week mijn allerlaatste stripjes opgemaakt en toch maar zo’n onding gekocht voor 7,5 eurie. Geheel tegen mijn principes.
  Ik verwacht wel dat ik straks GRATIS kan omruilen voor zo’n nieuw pasje, anders wacht ik wel een maandje tot hij weer gekra.akt is. (ELK pasje is een kwestie van tijd voordat iemand het gaat proberen

 9. J.A. B. februari 22, 2011 at 1:36 pm #

  Jullie boffen maar daar in Zuid-Holland.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets die vermelden BREKEND! De strippenkaart blijft! | Hofstijl – de bijzondere kant van Den Haag -- Topsy.com - februari 5, 2011

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Marco Raaphorst, karin ramaker, Jan-Peter Kuiper, Maurits Burgers, Pim Hagen en anderen. Pim Hagen heeft gezegd: RT @Raaphorst: BREKEND! De strippenkaart blijft! | Hofstijl – de bijzondere kant van Den Haag http://t.co/Bj9jhBy […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag