Sara Vrugt nieuwe modeambassadeur van Den Haag

PERSBERICHT

Sara Vrugt nieuwe modeambassadeur van Den Haag
“Ik wil de eigenzinnige kant van de Haagse mode uitdragen”

Den Haag, 9 maart 2011 – Vanaf donderdag 10 maart is Sara Vrugt de nieuwe modeambassadeur van Den Haag. Marjolein de Jong, de Haagse wethouder Cultuur, Binnenstad en Internationaal, benoemt haar dan als opvolger van Michael Barnaart van Bergen, die het afgelopen jaar modeambassadeur van de stad was.

“Het ambassadeurschap betekent voor mij erkenning als modeontwerper op het snijvlak met beeldende kunst,” zegt Sara Vrugt. Dat de gemeente Den Haag Vrugt benoemt tot modeambassadeur van de stad noemt zij een extra stimulans om door te gaan op de weg die ze al is ingeslagen: kleding gebruikt zij als middel, als autonome taal. Op de vraag hoe ze invulling gaat geven aan het ambassadeurschap antwoordt Sara: “Ik wil mijn werk op diverse plekken in en buiten Nederland onder de aandacht brengen. Verder wil ik de eigenzinnige kant van de Haagse mode benadrukken en uitdragen.”

Levensgroot borduurwerk
Met haar collecties en textiele installaties wil Sara Vrugt grenzen opzoeken, onderzoeken, ter discussie stellen en verleggen. Een constante in haar werk is de kritische en beschouwende positie die ze inneemt ten
opzichte van haar directe omgeving en de maatschappij.
Momenteel werkt Sara Vrugt samen met buurtbewoners en andere geïnteresseerden aan een enorm borduurwerk van 100(!) vierkante meter, waarin zij traditionele borduurtechnieken op een eigenzinnige manier gebruikt. Meer informatie hierover vindt u op www.vrugt.com.

Foto: Sicco van Grieken

, ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag