Bach-Bukowski, barklassiek in optima forma

Een rode loper voor de deur, een trap naar beneden en je loopt zo de gezellige club binnen. Een leuke sfeervolle bar. Tafels en stoelen in stemmig zwart met nootjes op tafel. En beamers die beelden projecteren van Charles Bukowski, van Bach en van Willem van Ekeren. De setting van Club 330live, afgelopen donderdagavond.

Samen met Maup zat ik op bier en nootjes aanwezig te zijn bij het concert van Bach-Bukowski, muzikant Willem van Ekeren die de ‘the last night of the earth poems’ gedichten van Charles Bukowski combineert met de ‘das wohltemperierte klavier’ composities van Bach. Een intieme kroegsetting waarin deze verrassende mix goed toe zijn recht kwam. Maup borrelde het woord barklassiek erbij op.

Bach-Bukowski

Onder het motto ‘niet lullen maar luisteren’, luister naar de fonografische opnames die ik van 3 stukken maakte:

Na afloop kreeg ik Willem voor mijn microfoon, luister naar dat gesprek:

(foto: Mauurits Burgers)

, , , , , , , , , , ,

2 Responses to Bach-Bukowski, barklassiek in optima forma

 1. Subscript april 3, 2011 at 12:38 pm #

  Jammer dat ik er niet bij was.
  Temeer daar mijn opa nogal grote overeenkomsten met Bukowski vertoonde, én Bukowski een mijner favo schrijvers is.Ik bedoel; what’s not to like?
  Wie die Bach is, weet ik niet.

  Ik vind dat audiobloggen echt helemaal te gek!

  • willem van ekeren april 8, 2011 at 9:25 am #

   Johan Sebastian Bach -de grootste componist allertijden-niemand heeft de menselijke ziel zo geweldig in muziek kunnen omzetten. Hij leefde van 1685-1750 hier op aarde.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag