Vroegah was betah: Servaas Booklet 1968

Hier word ik dus niet zo’n beetje weinig nostalgisch van! Lekkore plaatjes van die ouwe shop van Nico Servaas uit 1968, mijn geboortejaar. Onze Haagse Haai. ‘Runt’ nu een eiland in de Stille Zuidzee. Slim zakenmens als ‘ie was/is. En eentje die verhalen heeft achtergelaten. Een man met een zaak die Den Haag op de muzikale kaart heeft gezet. Nico en de Nederlandse popmuziek zijn met mekaar verbonden. Niet slecht voor de meest a-muzikale Nederlander aller tijden.

maak niet uit als je hem maar meeneemp, hahaha

(Nico Servaas)

(foto’s gemaakt door Roelf Backus van de band The Darings en The Groovy’s – Sytske bedankt!)

, , ,

6 Responses to Vroegah was betah: Servaas Booklet 1968

 1. madbelo april 18, 2011 at 1:30 pm #

  man man man, wat heb ik altijd staan kwijlen voor die etalage toen ik nog puber was. Dat was de winkel!

 2. zebra404 april 20, 2011 at 9:11 pm #

  Nico was gek op cash 😉

 3. Rob van der Werf juli 18, 2011 at 4:22 pm #

  Mooie plaatjes, maar dit is het (tweede) pand op de hoek. In de Schoolstraat 26 was het allemaal wat minder geordend, maar wel gezelliger…!

 4. Theo Grundeken februari 18, 2012 at 4:13 pm #

  Vroegeh, kopen bij Servaas zat er niet in, maar we hadden een opleiding Radiomonteur gevolgd en hadden we niet bij van der Heem op de Radio bedrijfs school gezeten,
  Daar zat ook Leo Kool en George Kuntz, die maakten zomaar meerdere 40 watt eindtrappen die gebruikt werden als Bandversterkers in de Beatclub in de Bilderdijkstraat ( op zolder.) en Leo zelfs 100 watt versterkers, waarop de Jumping Jewels Speelden bij o.a. Tony Boltini. Met 4 x EL 34 Eindbuizen. de trafo,s voor de eindtrappen werden zelf gewikkeld bij Van Der Heem op de transformatoren afdeling, als studie object..Speakers haalden we bij een sloperij van Juke boxen,naast de Bijenkorf. Echt dat deden ze toen…..
  Dat waren nog eens tijden. Ikzelf was goed in de mixversterkers, wat er toe geleid heeft dat ik Later bij GTB Studio mee werkte met de bouw van de meersporen studiomengtafel, mechanisch 100 % electronisc 20 %. Erik Bakker deed heel veel zelf en zijn Studio GTB werd een hitfabriek, met de Mengtafel waaraan ik zoveel gedaan had, een heerlijk gevoel !!!!

  • Raaphorst februari 18, 2012 at 8:02 pm #

   Goed verhaal Theo! Doe je nu nog wat in de muziek/technische hoek?

   • Theo Grundeken augustus 13, 2012 at 7:00 pm #

    Ik doe nog zat, maar ben voorzichtig met werk aannemen wegens drugs en alcohol in de crowd.
    Er is dus een soort screening en dat beperkt mijn risico, waardoor ik de prijs kan drukken, eigenlijk werk ik graag met goede en oude vrienden.
    Nieuwe klanten komen meestal door tijdens een gig met mensen te praten en als die enthousiast geworden zijn heb ik er een klant bij.

    Groetjes, TheoRockNL

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag