Hola!

Nu de dikke sjaals, uggs en winterjassen de kast weer ingaan smullen de (meeste) mannen weer van het mooie weer. ‘Alles is weer zo in volle bloei’ zullen ze tegen elkaar zeggen bij de Haagse snackbar of op het terrasje bij de Rootz. De beroemde rokjesdagen zijn weer begonnen en dus ruilen de dames ook hun sokken en laarzen in voor knoerthoge hakken.

En ja, het is jaloersmakend. Ook ik zou dolgraag in knalrode pumps van A naar B wandelen. Ik waag me er niet aan; in de Haagse binnenstad zitten binnen mum van tijd je splinterdunne hakken tussen de slecht gelegde stenen. Bovendien hebben mijn voeten niet voldoende stiletto-vermogen. Ik heb mijn droom al jaren geleden opgegeven. Sommige fashion moet je overlaten aan de pro’s.

Nu verbaas ik me over de dames in strakke leggings, tightjeans en korte rokjes die op sleehakken dan wel pumps naar buiten gaan. Ze zien er op en top gestyled uit, werkelijk prachtig. Ze mopperen als ze hun tram gemist hebben want lopen gaat niet zo snel. Als je goed kijkt lopen ze uberhaupt een beetje vreemd. Het gaat met horten en stoten, met gewankel en gepijnigde stappen.

Afgelopen week zag ik een jongedame sjokken naar een tramhalte. Ze hees haar strakke spijkerbroek op en keek nogmaals op haar mobieltje terwijl ze naar de tram wandelde in slakkengangetje. Halverwege, terwijl ze een been voor de andere zette, zwikte ze om. Ik hield mijn adem in, andere mensen hielden hun adem in. Ze viel niet maar keek fronsend achter zich. Ja, het lag inderdaad aan de straatstenen.

Ik snap best, lieve dames, dat je heel graag op mooie, sexy hoge hakken wilt lopen. … maar dan moet je er ook wel op KUNNEN lopen!

Fotocredit

, , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag