Het Verkeers Circulatie Plan (VCP) landelijk belicht

Astrid Joosten in een nieuw soort ‘Ook dat Nog’. Aan de beurt is een van de gevolgen van het Verkeers Circulatie Plan.
We plaatsten de uitsnede op YouTube (grappig: beeld en geluid lopen niet helemaal chromosoom).

Als fietser heb ik eigenlijk niet zo te klagen over het VCP. Wel mis ik in de Grote Marktstraat goede stallingsruimte, vooral aan de kop. En je moet oppassen de voetgangers niet in de wielen te rijden.

Klopt het wat de heer De Mos (grappig, in een VARA uitzending) zegt? Is het inderdaad erger geworden voor het autoverkeer?

Mijn eigen ervaringen als duo-passagier in een automobiel zijn niet onverdeeld gunstig: toen ik een keer met iemand meereed vanuit Den Haag west naar zijn huis aan de Bierkade moest hij een gigantische omweg door het Laakkwartier maken: dat kan nooit bevorderlijk zijn voor het energiegebruik en de schone lucht…

Ook heb al een keer een binnenstadse politiedienst meegedraaid. De paaltjes bleken ook toen niet altijd omhoog te gaan en de politie neemt dan de toevlucht tot de klapdeurtjes van de tram, hetgeen ook niet bevorderlijk is voor het mechaniek (van de tramdeurtjes) en de lak (van de patrouillewagen).
Er werd die dag op Bureau Jan Hendrikstraat getracteerd op taart. Elke patrouille die in diensttijd op een verkeerspaaltje knalt, is de klos: die moet tracteren. Er schijnen (ongecontroleerde) verhalen de ronde te doen dat het gewicht van de dienders aldaar het afgelopen jaar schrikbarend is toegenomen…

, , , , , , , , , ,

3 Responses to Het Verkeers Circulatie Plan (VCP) landelijk belicht

  1. Gerard april 23, 2011 at 12:36 pm #

    Wat een raar item. Hoor en wederhoor even vergeten? Hoezo “weggegooid geld”? Says who? Wel grappig gemaakt, maar inhoudelijk een draak. Facts free politics meets facts free journalism.

  2. Eduard april 23, 2011 at 12:45 pm #

    Vandaar dat ik dit item hier heb geplaatst: voor het wederhoor.

  3. Raaphorst april 24, 2011 at 11:13 pm #

    Den Haag staat er weer lekker op.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag