Inburgeren. Deel 16

Het water in Brabant versus het water in Den Haag, oftewel Scheveningen.

scheveningen

Het is heerlijk vertoeven in het zonnetje op de terrasjes op het Plein, Grote Markt of bij Florencia. Genoeg keuzes hier. In de stad waar ik vandaan kom kon (kun) je kiezen uit drie plekken en dan vocht iedereen bijna om een plek wel of niet in de zon. Bovendien was (is) alles op zondag potdicht. Je moet het in Brabant nog steeds doen met een rustdag. Met pasen helemaal.

Het is hemels om met dit mooie weer de fiets te pakken om naar het strand te gaan. Voorheen tufte ik dan met een snikhete trein richting Nijmeegse Waalkade want daar was tenminste nog een beetje water en dreven er nog wat bootjes langs. Het dichtstbijzijnde vakantiegevoel ook al was het weekend. In Brabant heb je kleine oppervlaktes die een beetje licht zand kennen zoals de Geffense Plas.

Eigenlijk hoef je niet meer met vakantie als je in Den Haag woont. Binnen een fietstocht ben je in een andere wereld. Nu bedoel ik niet de mensen die rondstruinen op de boulevard met een dikke puntzak friet in een te kleine bikini maar helemaal daar op het Noorderstrand waar je onderuit kunt liggen op je meegenomen badhanddoek, met je flesje koude drinken en je zonnebril.
Dat is nog eens wat anders dan mijn vroegere balkonnetje waar ik ooit met stomme kop in bikini plaatsnam waardoor mijn onderbuurman wakker werd en begon te roepen: ‘Hallo buurvrouw!’

Sommige dingen in het leven zijn gratis en voor niets. Dat is de zon, de zee en het uitzicht. Fijne paasdagavond nog!

(foto gemaakt door Karin Ramaker.)

, ,

3 Responses to Inburgeren. Deel 16

  1. madbello april 25, 2011 at 8:41 pm #

    Den Haag is idd een heerlijk dorp om te vertoeven.

  2. Raaphorst april 26, 2011 at 8:02 am #

    met geniaal rauw water. niet dat tamme middellandse zee gedoe, nee lekker met zand en schelpen.

  3. pieter april 26, 2011 at 3:30 pm #

    je hebt inderdaad altijd vakantie als je in den haag woont.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag