LILF update 2: Jam de la Crème

Relax staat op Jam de la Crème

Aanstaande vrijdag barst het Life I Live Festival in alle hevigheid los in de Haagse binnenstad. Een van de zes podia die voor #LILF in het centrum worden neergezet, is het Young The Hague-stage. Zoals de naam al doet vermoeden, voor jong en als het even kan, Haags talent dat op het punt staat door te breken. Enkele namen van die avond zijn Dazzled Kid, Handsome Poets en Chef’s Special. De avond wordt aan het Spuiplein afgesloten met een enorme jamsessie van Jam de la Crème!

Voor wie het gemist heeft – wat eigenlijk niet kan – Jam de la Crème is geen band in de traditionele zin van het woord. Jam de la Crème is een verzameling bands en/of bandleden uit verschillende culturele en muzikale disciplines die gezamenlijk het podium betreden om een potje keihard te jammen. De muzikanten worden zo uitgedaagd hun eigen muzikale grenzen op te zoeken, en uiteraard te overschrijden. Jam de la Crème bestaat dit jaar vijf jaar, en heeft zelfs een eigen festival, dit jaar op 30 juli in strandtent Buiten.

De namen die voor Jam de la Crème (twitterstream) het Young The Hague-stage op 29 april zullen betreden, liegen er niet om. Onder andere Wieger Hoogendorp (uit de band van Caro Emerald), Baskerville, Relax, Soul Sister Dance Revolution, Boef en de Gelogeerde Aap, Spike van Zoest (Di-rect), Sietse van Gorkom (Kyteman, Schradinova) en Marcel Veenendaal (Di-rect), Eef van Breen, Key Largo en Philip Harper (Harper Brothers) zullen samen gedurende een rockende jamsessie van 1,5 uur (!) de avond aan het Spuiplein afsluiten. De muzikanten kennen elkaar niet, of hebben in ieder geval niet intensief geoefend op de act van die avond. De insteek is niets meer, maar ook niets minder, dan een potje keihard rocken en dansen. Zie hieronder bijvoorbeeld de jamsessie in de Haagse collegezaal in 2008. Zet deze jamsessie alvast in je agenda!

, , , ,

2 Responses to LILF update 2: Jam de la Crème

  1. Raaphorst april 27, 2011 at 7:25 am #

    Ben benieuwd!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Voorbereidingen KoninginneNach in volle gang - Den Haag Direct - april 29, 2011

    […] de artiesten die voorgaande jaren optraden? Loopt heel ‘Young The Hague‘ uit voor de Jam de la Crème jamsessie om 23.15 uur op het […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag