Ragguh met Randstad Rail

Randstad-Rail-3-botst-met-Lijn-11-_MG_9090

Vanmorgen rond 9.00 uur dook Randstad Rail lijn 3 in Tram 11 op de hoek van de Laan Van Meerdervoort en de Conradkade. Gelukkig maar één drie licht gewonden (nou ja…. gelukkig… drie is ook drie teveel). De rest is met een behoorlijke schrik vrijgekomen.

Juist terwijl lijn 11 daar maar één richting op rijdt, omdat de lijn 11 de andere kant niet op mag vanwege een verzakte kade: Maar 50% kans op zo’n aanrijding en toch raak.

Beide tramstellen staan gedeeltelijk naast de rail dus de versperring van de Laan Van Meerdervoort zal nog wel even duren omdat naar verluidt HTM geen kraan heeft om de apparaten op te tillen.

Waarom de kop zo luidt? Omdat ik een fervent tegenstander ben van de route die Randstad Rail op dit smalle deel van de Laan Van Meerdervoort heeft. Randstad Rail hoort op een vrije trambaan en dat is op dit relatief smalle stuk van de Laan Van Meerdervoort niet mogelijk. Dat dat zo is lijken de bestuurders van Randstad Rail ook te denken. Als ik ze zo observeer voor de deur lijkt het alsof ze denken dat ze op een vrije trambaan rijden. Gassen en ragguh. Het aantal aanrijdingen is volgens mij ook groot. Zelf was ik al getuige van drie andere aanrijdingen. Dit is de vierde op dat kleine stukje. Of zou de bestuurder gedacht hebben: “We koppelen ze maar even zijdelings… hoeven we niet te staken!”

Als de Tram niet rijdt, kan je overigens altijd nog de taxi bellen….

Update: Van Marwijk was vrij snel ter plekke en heeft de stelletjes keurig weer in de rail gehesen, stukje bij beetje vanwege de spannende bovenleidingen. Kijk op mijn Flickr stream voor meer fotootjes als je geinteresseerd bent.

, , ,

9 Responses to Ragguh met Randstad Rail

 1. pieter april 26, 2011 at 3:27 pm #

  de tramreclame voor taxigebruik nemen ze wel héél erg serieus

 2. Raasveldt april 26, 2011 at 4:18 pm #

  Als je dit stuk voor de Telegrof geschreven had zou de kop zeker luiden: ontspoorde RandstadRail rijdt bijna privehotel binnen 🙂

 3. HappyHotelier april 26, 2011 at 4:45 pm #

  Oh ja nog zoiets handigs: Je kan in die dingen niet eens een kaartje kopen….lekker gastvrij tegenover touristen….

 4. Eduard april 26, 2011 at 5:36 pm #

  @HappyHotelier Zit een (meestal stukke) betaalautomaat in.

 5. Raasveldt april 26, 2011 at 5:46 pm #

  @ HappyHotelier In Frankrijk rijden deze snelle trams ook rond en daar verbaast niemand zich erover dat je alleen bij de automaat op het perron een kaartje kan kopen.

 6. Eduard april 26, 2011 at 5:53 pm #

  @Raasveldt. Ja, dat kan wel in Frankrijk (in CH heb je soms zelfs een werkend(!!!) fotokopieerapparaat bij de tramhaltes). Hier zou zo’n automaat binnen een dag worden gesloopt door randgroepjongeren, waarschijnlijk vanwege hun expliciet rancuneuze gevoelens over hun achterstandssituatie…

 7. Raasveldt april 26, 2011 at 7:09 pm #

  @Eduard 1) automaten hufterproof maken en 2) constant cameratoezicht op de automaten en vernielers een enkeltje Siberie geven.

 8. Stana april 26, 2011 at 8:36 pm #

  Lekkâh…..moest vanochtend om 6 uur lijn 2 naar de stad hebben vanuit Kraayenstein….rijdt er tot begin juli een bus op de route Kraayenstein-Nieuwendamlaan. Uitgestapt op de Nieuwendamlaan duurt het 15 minuten voordat lijn 2 vanaf de Volendamlaan naar de Nieuwendamlaan komt. En op de terugweg…je raadt het……een half uur lang bleef het bord aangeven dat lijn 2 naar Kraayenstein over 7 minuten zou komen…..En ik krijg nog toeslag ook op het hele traject omdat ik 2 x overstap….wie snapt dit nog???

 9. HappyHotelier april 26, 2011 at 11:01 pm #

  Ha Stana
  Een echte travel counselor….wat leuk… een ander dan degene waar ik ooit eens een post aan weidde en die prompt wat meer aandacht kreeg van jullie hoofdkwartier…

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag