LILF update 3: Hans Vermeulen en De Rest

Eerstens, als je dit lied niet kent kom je van een andere planeet:

Of je bent gewoon te jong. Kan ook natuurlijk. Gaan we iets aan doen.

Hans Vermeulen kwam stiekem niet uit Den Haag maar uit Voorburg. Hij stond aan de wieg van de Nederlandse rock- en popcultuah die in Den Haag is begonnen. Aangestoken door de Tielman Brothers. Mannen met gitaren en meiden voor het podium in van die heerlijke ieniemienie rokjes zodat je de benen goed kon bekijken. De goeie ouwe tijd. Toen op verjaardagen de sigaretten nog gewoon in een glaasje op tafel stonden. Toen er op festivals nog lekker naakt door de modder werd gerold.

Die hele erfenis van die goeie ouwe tijd zit in de ziel van Hans Vermeulen. Het resulteert in ijzersterke popliedjes. Daarnaast is Hans ook nog eens een te gek goeie zanger. En gelukkig is dat weer helemaal hip tegenwoordig. Mag het weer. Verlangen we er zelfs weer naar. Naar echte muziek. Niet dat moeilijk-kijken-en-langzaam-een-filter-opendraaien, maar gewoon een potje lekker spelen met je bandje. Voor het echie zure oksels krijgen. Gewoon niet-macrobiotische eten en niet voor het optreden een dutje doen. Rock ’n roll, dat idee. Hans doet en kan niet anders. Toen niet en nooit niet. En ook komende vrijdag tijdens het Life I Live festival zal ‘ie niet anders doen. Van 23.30-00.30 uur staat Hans Vermeulen met De Rest op het Blues Square / De Plaats. Op zeker dat ik daar dan sta. Op zekaaaah!

, , , ,

2 Responses to LILF update 3: Hans Vermeulen en De Rest

  1. Maup april 28, 2011 at 7:35 pm #

    Gave opnames in die frisdrankfabriek. Verassend moderne clip, haast techno. Beetje vervreemdend, niet echt bij de muziek passend lijkt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Voorbereidingen KoninginneNach in volle gang - Den Haag Direct - april 29, 2011

    […] voor Paleis Noordeinde) en Hans Vermeulen en The Rest (23:30 uur Blues Square, De Plaats, Hans komt trouwens uit Voorburg, net niet uit Den Haag) minder publiek dan de artiesten die voorgaande jaren optraden? Loopt […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag