OV-chipkaart ellende: The End?

Mooie bus!

Op nu.nl lees ik de volgende kop ‘Kamer wil einde aan ellende OV-chipkaart’:

“De problemen met de chipkaart moeten eindelijk eens de wereld uit”, zegt GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent.

Het stuk is gedateerd op 9 september 2010. Inmiddels zijn we ruim 6 maanden verder. De problemen zijn nog lang niet over zo kun je all-over-the-internets / live-on-twitter / liked-on-facebook lezen. Wat dat betreft is het einde dus nog lang niet in beeld. In ieder geval geen einde in de zin van begraven en zand erover. In ieder geval geen einde in de zin van licht aan, bioscoop uitlopen, tram naar huis nemen en dan maar hopen dat het gewapper met je OV-chipkaart niet resulteert in het defragmenteren van je bankrekening en wéér een verloren uur wegens het moeten invullen van die bloody restitutieformulieren.

Fotocredit

, , , ,

6 Responses to OV-chipkaart ellende: The End?

 1. Leonieke april 28, 2011 at 2:49 pm #

  Die verschrikkelijke OV-chipkaart!
  Vorige week bericht (van een heel vriendelijke HTM service-medewerker, dat wel!) over mijn vraag hoe ik een “NS-trajectjaarkaart met OV-zones” in hemelsnaam moet gebruiken buiten mijn NS ritjes.

  HTM: “Gewoon pas in-/uitchecken als de zone ingaat waarvoor u geen abonnement heeft.”
  Ik: “Dus ik moet halverwege de rit opstaan en in-/uitchecken? Een buschauffeur zal me raar aankijken. Daarnaast moet ik dus de zones uit mijn hoofd gaan leren?”
  HTM: “Ja, mevrouw, helaas wel. Die OV-chipkaart is zo versplinterd dat het Rijk wel het ene plan heeft bedacht, maar totaal de oude zones is vergeten.”

  • Raaphorst april 28, 2011 at 8:29 pm #

   Waanzin is dat. Oude mensen snappen daar al helemaal niets van.

   • Leonieke april 28, 2011 at 8:31 pm #

    Ja, inderdaad! Dit geldt volgens mij ook voor ster-abonnementen: handig is dat!

    • Raaphorst april 28, 2011 at 8:38 pm #

     Kunt er wel leuke quizvragen van maken. Misschien een leuk idee voor een nieuw tv-programma. De OV-chipquiz.

     • Leonieke april 28, 2011 at 8:47 pm #

      Haha, ik zie het al voor me!

      “Stel u heeft een 2-sterren abonnement en u wilt vanaf Voorburg naar Scheveningen met bus 23 en tram 1: waar checkt u in?”

 2. Stana april 28, 2011 at 7:42 pm #

  Fantastische foto! Heden ochtend met de bus 2 weg uit Kraayenstein want er ligt inmiddels geen tramrails voor lijn 2 meer tot aan de Thorbeckelaan. Stap ik in, check ik in, zegt de chaffeur “wacht even mevrouw, ik denk dat mijn collega eerder weg gaat” en ja hoor, die gaat eerder weg. Ik check uit……0,78 EUROCENT!!!! Ik heb nog geen meter gereden!
  Stap ik in de andere bus, doet het chip apparaat het niet, chauffeur krijgt ´m niet aan de praat, nou dan mag ik van de chauffeur zonder in te checken mee…..NEP MAZZEL, want ik had net 0,78 cent afgetikt in de bus die niet ging (het lijkt wel een mop).
  Eenmaal bij de Nieuwdamlaan aangekomen moet iedereen eruit en overstappen op de tram. Die is in geen velden of wegen te bekennen. Na 5 minuten komt er één aan vanuit de andere richting. Die moet noog doorijden, achteruit en dan naar de halte op de Nieuwdamlaan komen. Nog 5 minuten erbij. Komt de tram eindelijk, blijft ie doodleuk bij de halte staan. Ja er zou toch nog iemand in kunnen stappen. En ik denk “man waarvandaan?! Er komt pas over 10 minuten een bus uit Kraayenstein aan….” Als die verbazingen en dat om 06 uur in de ochtend…. Haagste Treiter Maatschappij….

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag