… en de LILF groep op Flickr groeit maar door

Natuurlijk zijn we allang met andere dingen bezig. En natuurlijk moet we niet om blijven kijken. Maar goeds, opvallend is wel dat er juist na het LILF festival nog heel veel foto’s in de Life I Live groep op Flickr gezet zijn. Daarom hier nu op dit moment nog even volledig onder de aandacht gebracht. Omdat we van foto’s houden, toch?

, , ,

12 Responses to … en de LILF groep op Flickr groeit maar door

 1. karin r. mei 1, 2011 at 8:11 pm #

  wel erg lelijk dat fotografen hun naam pontificaal in een hoek zetten. afbreuk aan foto. ze zijn verder wel erg cool soms!

 2. Sytske mei 1, 2011 at 8:28 pm #

  @karin dan is tenminste je naam als fotograaf nog in beeld,
  want die wordt niet automatisch getoond..

 3. Michella mei 1, 2011 at 9:22 pm #

  Plus dat anders je foto’s overal en nergens geplaatst worden zónder naamsvermelding. Over foto’s zonder beeldmerk valt prima te praten, maar wel met goede afspraken. Het is helaas nodig om op je werk te passen…

  • Raaphorst mei 1, 2011 at 9:38 pm #

   Verschilt een foto daarin met een blogstuk of een stuk audio? Ook daarbij staat de naam los van het werk. Dat is volgens mij altijd zo.

   Goed werk spreekt voor zich. De maker moet zich nooit via het werk opdringen, vind ik.

   • Michella mei 1, 2011 at 10:23 pm #

    Maar ook bij een stuk audio of een blogstuk vind de maker het wel fijn als zijn naam netjes vermeld wordt en is hij/zij niet blij als dat niet het geval is.

    Ik gebruik Flickr erg graag, maar zet mijn foto’s er gewoon niet zonder naamsvermelding op, er wordt gewoon niet netjes mee om gegaan. Helaas.

    Maar hoe subtiel het ‘sommige’ fotografen ook was, ik ben geloof ik de enige met mijn naam heel zichtbaar in de foto’s in de groep nu, dus als het voor de site echt als zo storend wordt ervaren, geef maar een seintje, dan vis ik ze uit de groep.

    • Sytske mei 1, 2011 at 10:36 pm #

     Haha @Michella jij bent het dus! 🙂
     Kan het mij voorstellen dat je je genoodzaakt voelt, maar vind het idd vaak afbreuk doen aan de foto. Vermoed dat zeker bij concertfotografie je foto’s nogal eens ‘geleend’ worden.

    • Raaphorst mei 1, 2011 at 10:40 pm #

     Wat doe je als er niet netjes mee omgegaan wordt? Factuur sturen?

 4. karin r. mei 1, 2011 at 9:42 pm #

  @Sytske: daarom juist. vind het erg storend en niet om aan te zien. wat @Raaphorst zegt, ben ik het mee eens.

 5. Sytske mei 1, 2011 at 10:03 pm #

  @Raaphorst niets is ‘altijd zo’. En hoe de maker zich opdringt via zijn werk maakt de maker zelf uit, lijkt mij. Zie ook in schilderkunst waarin die Rembrandt en Van Gogh zo storend hun naam onder hun eigen werk hebben gezet. En dat zelfs tot kunst verheven door Duchamp. Zijn naam máakte het feitelijk een kunstwerk. Soort van ‘claim your fame’, of hoe zeggen we dat in goed Nederlands?

  Misschien is het mooier om op uniforme manier naam van fotograaf in de kaderrand te tonen (zoals ook beloofd bij het toevoegen van foto’s aan de groep op Flickr: “Altijd onder vermelding van de naam van de fotograaf.”)

  @karin ben het met je eens dat het regelmatig storend is en niet om aan te zien. Hoe mooi iemand ook kan fotograferen, een fotograaf weet niet altijd op een mooie manier typografie toe te voegen.

  • Raaphorst mei 1, 2011 at 10:18 pm #

   Ja, moet de maker ook zelf weten. Mij stoort het wel. Zeker met foto’s.

 6. Richard mei 2, 2011 at 12:43 pm #

  Dan moeten ze je foto’s niet jatten wij hebben mee gemaakt naam fotograaf uit de foto geknipt en anderen naam fotograaf er bij hoe bedoel je ASO. Als je dan wat zegt krijg je als antwoord we hebben het niet gezien dus houd je mond, maar owee als wij dan een factuur sturen dan is de wereld te klein. Ik ben dus voor naam in foto en een ieder die jat keihard aan pakken.

 7. Robert mei 2, 2011 at 12:56 pm #

  Michella, je hoeft je als fotograaf echt niet te verontschuldigen voor het gebruik van een watermerk op je foto’s.

  Mensen die voor de leuk bloggen en dus zorgeloos gratis content op het web rondstrooien, vergeten nogal eens dat fotografen met hun beelden brood & beleg moeten verdienen. En ook wie niet als (fulltime) pro actief is, wil toch wat munten verdienen om in de vaak kostbare apparatuur te investeren.

  Naamsvermelding in de foto voorkomt niet alles, maar je geeft in ieder geval het signaal dat je niet gediend bent van jatwerk. En zeker op Flickr is dat nodig, want dat wordt te vaak gezien als visuele grabbelton, waarin het ongestraft graaien is, welke licentie er ook aan de foto’s hangt. Een van de redenen waarom ik niet (meer) op Flickr actief ben.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag