66 jaar vrijheid!

De V&D werd uiteraard als eerste bevrijdHet is zover. Bevrijdingsdag. In onze ogen de moeder aller feestdagen. Vergeet die volgevroten lange kerstavonden aan tafel tegenover familieleden die U toch niet mag. Met de vrede van Jezus heeft dat al heel lang niets meer te maken. Fuck die gezellige champagnebrunch met Pasen. Gaat ook niet over Jezus, maar over wie de meeste op uw balkonnette verstopte eieren vindt. Champagne helpt goed tegen de irritatie omdat U de kinderen moet laten winnen. Pinksteren gaat alleen nog maar over Pinkpop. Sinterklaas draait om de cadeautjes. Maar op Bevrijdingsdag vieren we onze vrijheid. Door de Amerikanen herwonnen op de Duitsers. Maar we vieren vooral dat we sindsdien een land in vrijheid zijn. Waar we mogen denken wat we willen zeggen, zeggen wat we willen denken en vooral zijn wie we willen zijn. Tot op een bepaalde hoogte, uiteraard.

Door de stad verspreid zijn op negen (9) locaties bijeenkomsten waar de vrijheid wordt gevierd. Met zware debatten én lichtzinnige muziek. Voor ieder wat wils, dus. Hofstijl somt even op waar U sowieso bij moet zijn geweest. Maarrr, U heeft natuurlijk de vrijheid een geheel eigen dagprogramma samen te stellen. Klik voor vrij kiezen hier.

13.45 uur
Cosplay-liefhebbers verzamelen zich op het strand voor het Kurhaus. Daar geeft burgervader Van Aartsen dan het startsein voor de re-enactment van de geheime landing van de Soldaten van Oranje. Dit jaar mét medewerking van een originele Britse Motor Torpedo Boat.

13.45 uur
Lastig kiezen voor de Cosplay-liefhebbers die ook van muziek houden. Want op datzelfde tijdstip betreden de mannen van Go Back to the Zoo op het Spuiplein Podium 2. Die U wel kent van onderstaande prima nummer. Succes met kiezen!

14.45 uur
Wie zin heeft in een goed gesprek over vrijheid, meldt zich om 14.45 uur in de kleine zaal van Theater aan het Spui. Daar wordt de talkshow Vrijheid ligt niet op Straat gehouden, met onder andere de Egyptenaar Mohamed Helmy (betrokken bij protesten op Tahrirplein in Caïro) als deelnemer.

16.05 uur
Dan snel door naar Spuiplein Podium 2. Want daar treedt Balkanpretfunkpunkfolkpoprockband Mala Vita op. Feest dus! Kijk hieronder voor een indruk van Mala Vita, live op het bevrijdingsfestival van Zwolle, back in ’10. Waar ze ons sowieso helemaal de bom vinden.

16.30 uur
Onze eigenste taalnazi mét gevoel voor humor Maup staat natuurlijk om half vijf te trappelen van de zenuwen in de grote zaal van Theater aan het Spui voor Puur Gelul. Jeffey Huff, Boozy en Karel Kanits ontvangen daar Ronald Giphart, Hugo Borst en Christophe Vekeman (B) om er gezamenlijk achter te komen waar de grenzen van de vrijheid van meningsuiting liggen, zo die al bestaan. Literair vuurwerk dus, en daarmee de absolute aanrader van dit bevrijdingsfestival.

20.15
Afsluitende topact van vanavond is Waylon. Van wiens platenmaatschappij we GEEN videoclippie mogen embedden. Daarom hierboven maar een zaai publiciteitsfotootje. Veel plezier! Het staat u uiteraard geheel vrij de voltallige redactie van Hofstijl vandaag ergens in de stad op een biertje te trakteren.

NOOT: voor het complete programma, klik hierrr!

, , , , , , ,

2 Responses to 66 jaar vrijheid!

  1. Maup mei 5, 2011 at 8:00 pm #

    alt text bij foto is wel LMAOROTFL: ‘De V&D werd uiteraard als eerste bevrijd’. Heeft die etaleur toch mooi wat bereikt, achteraf, op Hofstijl.

Trackbacks/Pingbacks

  1. bevrijdingsfestivaldenhaag.nl down, lang leve Hofstijl! | Hofstijl - de bijzondere kant van Den Haag - mei 5, 2011

    […] kunnen wij op Hofstijl voor een digitaal vangnet zorgen, klik hierrr en je weet waar je naartoe kunt/moet vandaag. Want ook al lijkt het er niet op, ook Den Haag doet […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag