Hoe groen is de Hagenaar?

Als nieuw uit doos

Weer als nieuw uit doos ...

In mijn haast naar een Opüh Koffie cruise ik over de Veenkade ter hoogte van de Hemsterhuisstraat en zie uit mijn ooghoeken een bijna surrealistisch gebeuren. Enkele wegwerkers met fluorescerende veiligheidsvesten aan hanteren de verfroller met de kleur standgroen op de paaltjes die op de beide hoeken van de straat staan. En werkelijk deze Hagenaartjes – en dan heb ik het over deze paaltjes – fleuren op alsof ze zo uit de doos komen. Glanzend Haags standgroen blinken zij mij tegemoet in de zon. En dat het Hagenaartjes zijn, bewijst wel de Haagse ooievaar die trots met opgetrokken poot uit het glanzend metaal tevoorschijn durft te komen.

Hagenaartjes

... nog een paar te gaan ...

De mannen zijn in hun schik, de zon gooit er nog wat stralen tegenaan en een ijverige opzichter plakt keurig op de stoep tussen de paaltjes witte vellen papier met het opschrift: Pas op NAT. En zo richt een stukje Veenkade zich weer langzaam op tussen de gestaag groeiende grachtengordel van onze stad …

 

,

2 Responses to Hoe groen is de Hagenaar?

  1. Raaphorst mei 12, 2011 at 10:58 pm #

    … en dan de straten geel verven.

    • Interniek mei 13, 2011 at 6:17 pm #

      Is een idee-;)

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag