Mensje van Keulen viert jubileum bij BorderKitchen met Kees van Kooten, Jan Donkers, K. Schippers, René Appel, Jan Brokken en Henk Spaan

Mensje van Keulen

Mensje van Keulen is geboren in Den Haag. Ik ken haar niet. Afgezien van haar niet te vermijden naam en haar krullend haar.

In mei 2011 is het 40 jaar geleden dat Mensje van Keulen debuteerde als schrijfster met Bleekers Zomer. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt half mei De verhalen. Naast de bundels Allemaal tranen, De ketting, Het andere gezicht en Een goed verhaal zijn daarin ook verhalen opgenomen die niet eerder in boekvorm zijn verschenen.

En daarom organiseert BorderKitchen op woensdag 25 mei in samenwerking met Uitgeverij Atlas een feestelijk avondje rond Mensje van Keulen in het Koorenhuis aan de Prinsegracht.

Arjan Peters, literair criticus van de Volkskrant, zal haar proberen te verleiden tot een boeiend gesprek. Daarnaast geeft een aantal speciale gasten acte de présence: schrijvers uit de begintijd van Mensjes literaire carrière, de vroege jaren zeventig, toen zij schreef voor de literaire tijdschriften Maatstaf en Propria Cures. Flamenco-gitarist Alain Labrie luistert de avond muzikaal op.

Deze speciale gasten zijn trouwens niet de minsten, ik noem voor wie de titel van dit stuk niet gelezen heeft (o.a.) Kees van Kooten, Jan Donkers, K. Schippers, René Appel, Jan Brokken en Henk Spaan.

Locatie is dus het Koorenhuis, Prinsegracht 27. Aanvang 20:00 uur. Kaarten á € 7,50 zijn tijdens werkdagen te reserveren via 070-3462355 of via info@borderkitchen.nl.

(foto: Mona van den Berg)

, ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag