Harten op straat

Vanaf dinsdag 17 mei is in Theater aan het Spui de foto-expositie Hart op Straat te zien. Deze expositie werd samengesteld en deels gemaakt door Hofstijler Karin Ramaker. Hart Op Straat is ontstaan toen Karin bij toeval een kauwgomhart op straat vond tijdens een wandeling. Daarna ontdekte ze er steeds meer. Op straat, muren, deuren, binnen, buiten, op reis, ineens zag ze ze overal. Karin Ramaker:

In 2006, tijdens een lange wandeling, spotte ik op het asfalt een kauwgomhart. Ik voelde me destijds niet erg happy, maar dat hartje gaf me een blij gevoel. Vanaf dat moment kwam ik overal en nergens toevallig hartjes tegen. In een huis, op een toilet, in een park, op een kaart, in de vloer, op de muur, in de koffie, overal. En ik begon ze te fotograferen. Het werkte aanstekelijk; sindsdien hebben heel veel mensen me hun toevallig gevonden hart gestuurd. Mijn boodschap is simpel: Liefde is overal. Een hartje vinden maakt je blij. Het heeft een hoog verrassingsgehalte en het geeft hoop.

Deze unieke foto-expositie van toevallig op straat gevonden harten is ten dele door Karin Ramaker zelf gemaakt. Ze kreeg al snel spontaan hulp van talloze, veelal Haagse bloggers en fotografen die haar onder andere via fotowebsite Flickr hun eigen foto’s aanboden. Via sociale media als Facebook en Twitter groeide het aantal foto’s zo sterk, dat er genoeg materiaal voor een expositie bleek te zijn. Uiteraard staan de foto’s ook op internet: hartopstraat.nl.

Hart op Straat is gratis te bezichtigen in Theater aan het Spui van 17 t/m 24 mei.

Fotocredit: 1, 2 & 3

, , , ,

3 Responses to Harten op straat

 1. karin r. mei 14, 2011 at 2:34 pm #

  *gloeit van trots*

  hebben we potverdrie toch maar voor elkaar gekregen.

 2. Subscript mei 14, 2011 at 2:46 pm #

  Mag je ook zijn!
  Is er nog een soort borrel, ter opening?

  • karin r. mei 14, 2011 at 5:17 pm #

   nee, dat niet. tenzij je tijdens de hofstijl redactie meeting bitterballen hebt?

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag