Vandaag op het Plein, Syrië en Iran

De jeugd van tegenwoordig

Op het Plein in Den Haag wordt dagelijks geprotesteerd en gedemonstreerd. Soms voor een wijkbelang maar vaker om aandacht te vragen voor gebeurtenissen die op het moment dat ik dit schrijf geschiedenis maken. Stad van Vrede en Recht, the legal capital of this world nietwaar.

Vandaag vooral Syrië, en als altijd Perzië ofwel Iran.

Foto’s

Vrijheid is je gezicht durven tonen
Deze actievoerders vroegen waar ze mijn foto konden terugzien en verzochten onherkenbaar te blijven. Hoewel een mijns inziens naïeve wens, u demonstreert met camera’s alom in het hart van wereldhoofdstad Den Haag, heb ik er graag aan voldaan omdat het goed de boodschap overbrengt;  Ook in Nederland moeten Syrische demonstranten vrezen voor de lange arm van het regime van Bashar al Assad.

En dan Iran, het Perzië van weleer.

Iran is onveilg

Perzen hebben, net als Engelsen, een behoorlijk goed ontwikkeld gevoel voor understatement:
Iran is onveilig.

Ga toch fietsen met die ayatollahs.
Ga toch fietsen

, , , , , , , ,

One Response to Vandaag op het Plein, Syrië en Iran

  1. Raaphorst mei 14, 2011 at 9:18 pm #

    Mooi stuk Maup!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag