Brekend: Khadaffi komt naar Den Haag!

Dat was nog eens gezelligThe Hague all over the news! Want Khadaffi is onderweg naar Den Haag!

Wat is er gaande? Moehaha Muammar Khadaffi, u weet wel, die rare dictator uit Libië die als sinds 1969 zijn eigen mensen bespioneert, martelt, vermoordt, doodschiet, knecht, zonder proces opsluit, onderdrukt, uithongert en god weet wat allemaal nog meer, is nu écht te ver gegaan. Maar dan ook écht echt. Zelfs zó echt, dat de aanklager van het Internationaal Strafhof, Luis Moreno-Ocampo, heeft besloten dat het welletjes is en dat Khadaffi, zijn zoon Abdullah Sanoussi en het hoofd van een van de veiligheidsdiensten van Libië zich nu maar eens voor het ICC moeten komen verantwoorden voor het doodschieten van weerloze en ongewapende demonstranten. Dat wordt dus een enkeltje Den Haag voor Khadaffi. Ons advies: be afraid, Moehaha Muammar, be very afraid.

Fotocredit

, , ,

8 Responses to Brekend: Khadaffi komt naar Den Haag!

 1. Eduard mei 16, 2011 at 2:19 pm #

  Prima zo! Korte flitsberichtjes!

 2. Raaphorst mei 16, 2011 at 2:22 pm #

  Hoe heet kan het onder zo’n gewaad worden?

 3. Subscript mei 16, 2011 at 2:25 pm #

  Libiërs houden er gewoon van goed gekleed te gaan.
  Ook tijdens het oorlog voeren, uiteraard.
  http://www.beikey.net/mrs-deane/?p=5188

  • karin r. mei 16, 2011 at 2:53 pm #

   het is maar wat je goed gekleed noemt. 😉

 4. Raasveldt mei 16, 2011 at 3:08 pm #

  Ik verkeerde in de veronderstelling dat Khadiffi opgepakt was en op transport gezet naar Den Haag. Maar nu ik het artikel bij de kop lees, krijg ik de indruk dat ik bij de Telegrof beland ben i.p.v. Hofstijl.

 5. pieter mei 16, 2011 at 4:53 pm #

  leuk hoedje

Trackbacks/Pingbacks

 1. Khadaffi krijgt gezelschap van Mladic | Hofstijl - de bijzondere kant van Den Haag - mei 26, 2011

  […] niet zoveel aan en checkte tussentijds uit. Maar inmiddels is de komst van Moehaha Muammar Khadaffi aanstaande. En we weten dat de man wel van een verkleedpartijtje houdt. Nu krijgt Khadaffi straks gezelschap […]

 2. De Haagse kluif die internationale wetgeving heet | Hofstijl - de bijzondere kant van Den Haag - juli 31, 2011

  […] In Den Haag huist sinds 2002 het Internationale Strafhof (International Criminal Court: ICC). Uiteraard ons allen bekend want de Haagse city-marketeers roepen maar al te graag “The Hague, city of peace and justice“. Daarnaast is het onlangs nog uitgebreid in de media geweest omdat het ICC een arrest had uitgevaardigd tegen Khadaffi. Hofstijler Karin schreef daar al over. […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag