Presentatie Poëzie Op Pootjes

Hofstijl begint berucht beroemd te worden. Middenin een presentatie onderbrak Gerard van den Ijssel zijn speech en richtte het woord tot Hofstijler Marco, die met zijn audiorecorder al diverse voordragende gedichten aan het opnemen was. Of het inderdaad zo was dat de Haagse Hofstijl wat audio op de site zou zetten. Ja, daarom zaten we daar. Nou niet helemaal. Onze eigen Haagse woordjes stonden in print in het 400 pagina tellende boek dat vandaag gepresenteerd werd in de openbare bibliotheek.

Naast ‘gewone’ Haagse burgers stond ook Stephan Evenblij even op het podium. Hij dicht normaliter niet maar maakte vanmiddag een uitzondering. Hoort hieronder de audio (opgenomen door Hofstijler Raaphorst) en neemt het tot u.

Als import Brabo is het misschien verstandig wat vaker tussen de dichtende Hagenezen te zitten. Vooral als er gesproken wordt over het Haagse zand, strand en duinen. Maar ook over de Haagse markten, de oude huizen en de historie. En natuurlijk over het gekanker en getier. Wat ik bijzonder vind is dat we niet luisteren naar ervaren dichters met grote zinnen en bombastische uithalen maar naar mensen zoals jij en ik. Ze maken mooie dingen.

Het was de derde keer dat Poezie Op Pootjes een gedichtenoproep deed. En met succes want maar liefst 471 gedichten werden ingestuurd. Van zweverige proza tot keiharggde taal.

‘En verder dan Scheveningen kom je niet
tenzij je van zwemmen en zout water houdt.’
— Marco Raaphorst.

Zondag 29 mei om 14.00 in Boekhandel Paagman worden nog meer gedichten voorgedragen en op zaterdag 18 juni is er een slotavond met onder andere Gerrit Komrij, Marcel Verreck en Tim Akkerman in Theater Regentes. (Aanvang 20.15 – entree 7,50.)

[Foto’s gemaakt door Puck Raaphorst.]

, , , , , , , ,

4 Responses to Presentatie Poëzie Op Pootjes

 1. Raaphorst mei 29, 2011 at 10:40 am #

  M’n dochter Puck had vanmorgen een gedicht. Had ze op haar Hyves gezet:
  Krabbels komen
  Krabbels gaan
  Je moet er mee leren leven
  Okee.. de lieve laat ik staan

Trackbacks/Pingbacks

 1. Stephan Evenblij en Den Haag | Marco Raaphorst - mei 29, 2011

  […] ook het aanvullende verhaal op het Haagse blog der blogs Hofstijl: Presentatie Poëzie Op Pootjes Tweet stephan-evenblij Kan me in elk woord vinden. Er is maar 1 stad en dat is Den Haag. De […]

 2. Gebundeld in Poëzie op Pootjes. « met-k.com - mei 29, 2011

  […] De presentatie was gisterenmiddag in de bibliotheek en na de voordrachten sprak ik nog heel even één van de organisatoren omdat ik het idee opperde een keer een kinder poëzie op pootjes te doen. Ook kinderen hebben het Haagse gevoel en kunnen dichten. Vast wel! […]

 3. Stephan Evenblij en Den Haag | Melodiefabriek - april 7, 2012

  […] Lees ook het aanvullende verhaal op het Haagse blog der blogs Hofstijl: Presentatie Poëzie Op Pootjes […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag