Haagwonen legt rode loper uit

beton Haag Wonen

Er viel een beetje beton van de dakrand van de twaalfde etage van de Isabellaland flat dus werd ons verzocht even om te lopen (langs het lint wat door de brandweer was bevestigd) en gisteren kregen de flatbewoners een brief waarin stond dat er naar gekeken zou worden, morgen. Omdat het toevallig een flat betreft waar ik notabene woon, maak ik me extra kwaad. Maandag probeerde ik contact te leggen met de brandweer. Ik was wel nieuwsgierig wat zij hierover te vertellen hadden. Ik werd, via een omleiding van allerlei keuzes in een irritant menu, vriendelijk verzocht een bericht in te spreken. Gisteren kreeg ik per email een doorverwijzing naar de gemeente. Zij konden wellicht meer vertellen over dat afbrokkelende beton, wat Haagwonen zo kalmpjes omschrijft als ‘een klein stukje beton.’

Een bewoner van de elfde etage hoort de stukken van de rand vallen en vertelde ons gisteren dat er scheuren in haar muren zitten. Ook een andere bewoner maakte zich ontzettend kwaad. ‘En maar huur verhogen!’ brieste hij. Het achterstallig onderhoud is niet van de lucht, letterlijk.
En ook ík maak me enorm kwaad over dit wanbeleid. Meerdere malen zijn wij langsgeweest bij Haagwonen om melding te maken van onderhoud dat niet werd uitgevoerd. De lift is al meerdere malen kapot geweest en maandenlang niet gemaakt. De portiekdeur werd vernield en opengetrapt maar maken, ho maar. Zelfs de nooduitgang werd diverse malen vernield waardoor Haagwonen het liet dichttimmeren. ‘Dat is levensgevaarlijk!’ riepen wij in een gesprek. ‘Het moet vandaag nog toegankelijk gemaakt worden!’ ‘Als er iets is kun je het wel intrappen hoor!’ werd ons medegedeeld. Ik geloofde mijn oren niet. ‘Ja, een oud vrouwtje trapt het wel open!’ Wat was dit voor achterlijke redenering! Kort erna was er een aangestoken brand op onze etage. Toen was de maat écht vol. Als je helemaal over de pis gaat luisteren ze een beetje. De nooduitgang werd gemaakt.

DSC00006

Waarom laat Haagwonen de boel zo verpauperen? Ik wil het niet geloven maar ik neig te denken dat het een geldkwestie is. Als je de boel zo laat verslonzen, is de boel platgooien en geld vangen voor nieuwbouw beter dan renoveren. Zeker als je de boel zó laat verpauperen dat renovatie een tikkeltje duur gaat uitvallen.
Als je bij ons op de parkeerplaats staat snap je wel wat er zo verslechterd is. De buitenkant ziet er smerig uit. Het is al jaren niet schoongemaakt. En de huur maar omhoog gooien. Haagwonen, je hebt zorg te dragen voor herstelwerkzaamheden en onderhoud. Doe je dat niet gaat er beton rotten en valt er straks een stuk beton op mijn harses en krijg je een proces aan je broek.

Gisterenavond kwam de SP Zuid Holland bij ons op bezoek. Het blijkt namelijk een idioot maar helaas vaker uitgevoerd plan te zijn van woningcorporaties. Flatgebouwen laten verpauperen, de boel platgooien en nieuwbouw neerzetten. Ten koste van het woongenot van de huidige bewoners.

Ik zou weleens een maandje aan woningruil willen doen. Dan mag RTV West er een docu soap van maken. De flatbewoners gezellig vertoeven in een leuke woonwijk waar de directie van Haagwonen verblijft, en de geldwolven van Haagwonen prinsheerlijk in ons pitoreske betonrottende flatje. Ik wens hen veel plezier!

En dit krijgt echt nog wel een staartje, geloof mij maar!

, , , , ,

6 Responses to Haagwonen legt rode loper uit

 1. Michel ten Hoove juni 8, 2011 at 4:21 pm #

  Dat je nog zoveel geduld opgebracht hebt. En dat je nog herhaaldelijk met ze in gesprek bent gegaan. Bijzonder. Ik had eerder naar andere middelen gegrepen. Zoals informeren bij de http://www.woonbond.nl naar mijn rechten.

  Volledige huur inhouden mag niet. Maar de huurverhoging niet betalen schijnt wel te mogen. Zou al een leuk signaal zijn toch? Of met de woonbond en meerdere bewoners naar de rechter stappen. Ook altijd leuk.

  Ben benieuwd wat de SP concreet gaat doen.

 2. Van Dalen juni 8, 2011 at 5:01 pm #

  Die deuren worden natuurlijk niet door Haag Wonen ingetrapt en de brandjes worden ook niet door Haag Wonen gestookt. U vertoont typisch zogenaamd huurdersgedrag, zelf helemaal niets doen aan uw woonomgeving en maar wijzen naar de huisbaas, die moet het allemaal maar voor u opknappen.

  • karin r. juni 8, 2011 at 5:27 pm #

   u heeft blijkbaar het niet helemaal goed gelezen.

  • Raaphorst juni 8, 2011 at 5:45 pm #

   Weleens gehoord van de Vergeten Driehoek? Dat herhaalt zich hier. Eerst de boel laten verpauperen zodat de sloop door de gemeente bepaald gaat worden. Als dat niet helpt, ervoor zorgen dat er ‘probleem gezinnen in geplaatst’ worden zodat de boel flink uit de hand gaat lopen. Helaas heeft de crisis roet in het eten gegooid en de boel stort half in. Deze panden stonden 40 jaar geleden al bekend als slechte bouw. Deze flats zijn rijp voor de sloop. Het beton in alle flats van dit type brokkelt af.

   Haag Wonen heeft een bagger reputatie op dit vlak. De problemen bij de Vergeten Driekhoek waren 40 jaar geleden al om te huilen. Ze zouden zich kapot moeten schamen bij Haag Wonen.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Leugenachtig Haag Wonen verklaart bewoners de oorlog | Hofstijl - de bijzondere kant van Den Haag - juni 10, 2011

  […] Afgelopen dinsdag spraken wij hier thuis met de SP Zuid-Holland. Dit naar aanleiding van de kwestie rondom het afbrokkelen van de dakrand van onze flat in Mariahoeve veroorzaakt door achterstallig onderhoud van Haag Wonen (zie deel1 en deel2). […]

 2. Weekoverzicht (nr 23) | Hofstijl - de bijzondere kant van Den Haag - juni 11, 2011

  […] achterstallig onderhoud Haag Wonen – Dakrand flat Mariahoeve brokkelt af! Zie ook update 2 hierrr. Van de SP kregen we te horen dat Haag Wonen de oorlog verklaart (!) aan bewoners van de Verborgen […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag