Film review: Tous Les Soleils

Een gezin van Italiaanse afkomst bestaande uit een weduwnaar, zijn dochter van 15 en zijn broer wonen samen in een huis in het Franse Straatsburg. De broer loopt de hele dag in kamerjas rond, schildert wat, doet het huishouden en wint zich vooral enorm op over Berlusconi. En de puberdochter verkent de liefde terwijl papa na de dood van zijn vrouw nog steeds niet toe lijkt aan een nieuwe vrouw. Zijn dochter en broer denken daar anders over.

De film slaagt erin de rauwe werkelijkheid te combineren met humor. Aan bijna alles in de film kleeft dualiteit. Mensen die op sterven liggen beleven dankzij het voorlezen van de vader nog mooie momenten, dat voor vele lachwekkende momenten in de film zorgt. De anarchistische broer kijkt ondanks zijn Berlusconi haat maar wat graag naar Italiaanse televisie met lekkere wijven. Het gestumper van de vader die zijn dochter niet als een tiener wil zien, vooral als de liefde in het spel komt, is denk ik voor veel mensen tegelijkertijd pijnlijk herkenbaar als lachwekkend. Diepgang en humor, vaak lukt het niet die twee te combineren, maar in deze film is dat duidelijk wel geslaagd.

Tous Les Soleils is een dikke vette aanrader.

ster ster ster ster ster

, , , , ,

2 Responses to Film review: Tous Les Soleils

  1. karin r. juni 10, 2011 at 2:47 pm #

    prachtige film! humor, diepgang, luchtig, zwaar alles in evenwicht!

  2. madbello juni 13, 2011 at 9:44 am #

    Die staan op mijn lijst, de trailer was al leuk.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag