Leugenachtig Haag Wonen verklaart bewoners de oorlog

VergetenDriehoek

Afgelopen dinsdag spraken wij hier thuis met de Haagse SP. Dit naar aanleiding van de kwestie rondom het afbrokkelen van de dakrand van onze flat in Mariahoeve veroorzaakt door achterstallig onderhoud van Haag Wonen (zie deel1 en deel2).

Tijdens dat gesprek kwam een andere schandelijke kwestie van Haag Wonen aan de orde: de Vergeten Driehoek uit de Schilderswijk. Daar is al ruim 10 jaar sprake van gigantisch achterstallig onderhoud. Gisteravond ontvingen we per email op dat verhaal een vervolg dat werkelijk niet te geloven is (een kort stuk daaruit):

“Haag Wonen is absoluut onbetrouwbaar nu zij in één avond komen met een nieuwe leugen én een nieuwe gebroken belofte. Dit hebben wij niet verdiend.” Aan het woord is Cor Camijn van bewonerscommissie de Vergeten Driehoek uit de Schilderswijk. In eerder overleg met de woningcorporatie was beloofd om af te zien van de jaarlijkse huurverhoging. Afgelopen maandag werd dit keihard ontkend. De belofte om op donderdag 9 juni de hele buurt voor te lichten over alle problemen is ook van tafel. Camijn: “Pure schande, zo ga je niet met elkaar om. Het lijkt wel of ze perse oorlog met de bewoners willen. Nou, dan kunnen ze die krijgen.”

De buurt de Vergeten Driehoek is al tientallen jaren niet fatsoenlijk onderhouden. Nadat de buurt vorig jaar samen met de SP in actie kwam, beloofde woningcorporatie Haag Wonen 10 miljoen euro te investeren in de vijfhonderd woningen. Onlangs werd bekend dat er een streep komt door deze investering.

Haag Wonen tast de eerste levensbehoefte van een hoop inwoners van Den Haag op een ernstige manier aan. Je in je eigen woning niet veilig voelen, iets ergers kan ik me bijna niet voorstellen. Haag Wonen is te ver gegaan. En nu slaan we met zijn allen terug. Let maar op!

Lees verder op de site van de SP →

(foto: SP)

, , , , ,

2 Responses to Leugenachtig Haag Wonen verklaart bewoners de oorlog

  1. roel juni 10, 2011 at 9:53 pm #

    Ik heb ± 30 jaar geleden gewerkt aan een zgn grote renovatie van de vergeten driehoek
    De huizen waren er toen al slecht aan toe en de uitvoering van de renovatie beloofde niet veel goeds voor de toekomst.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht (nr 23) | Hofstijl - de bijzondere kant van Den Haag - juni 11, 2011

    […] flat Mariahoeve brokkelt af! Zie ook update 2 hierrr. Van de SP kregen we te horen dat Haag Wonen de oorlog verklaart (!) aan bewoners van de Verborgen […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag