Uitzending Gemist: Scheveningse dakmoord

Weleens van de Scheveningse dakmoord gehoord? Vast wel. Gisteravond ook de documentaire Getuige 1 minuut erover gezien? Vast niet. Dit soort documentaires worden helaas op onhandige tijdstippen uitgezonden. Dient de NPO nog wel het algemene belang? Erg jammer, maar gelukkig hebben we Uitzending Gemist.

De VPRO Gids luidt de documentaire als volgt in:

Op YouTube staat een fragment uit Pownews, waarin de sprekende pedaalemmer Dominique Weesie de documentaire Getuige 1 minuut van Hans Heijnen ‘een schaamteloos eerbetoon aan een paar tokkies die niet op een leven meer of minder kijken’ noemt. Is het dat ook?

Nee. Heijnen heeft met Getuige 1 minuut, gemaakt in opdracht van het Instituut voor Beeld en Geluid, een zorgvuldige en goed gedocumenteerde film gerealiseerd over de geruchtmakende steekpartij met dodelijke afloop die bekend werd als de ‘Scheveningse dakmoord’.

Kijk, denk na en oordeel zelf. En mensen met een iPhone of iPad zonder Flash, klikken hierrr!

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

, , , , , , , ,

One Response to Uitzending Gemist: Scheveningse dakmoord

  1. Michel ten Hoove juni 13, 2011 at 11:16 am #

    Vroeger wakker dan de rest zat ik vanmorgen het begin van de doc op Uitzending gemist te kijken. De eerste minuten maakten al duidelijk dat dit een bijzondere, bezienswaardige documentaire is.

    Helaas ben ik niet verder gekomen dan de eerste minuten. Maar deze doc is absoluut waard gezien te worden. Dat ga ik ook zeker nog doen!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag