Horeca-attentie bordjes

Gaat het je bij Bagels & Beans niet snel genoeg, dan kun je met deze bordjes de aandacht van het personeel trekken.

Iedereen die kan vergelijken door vakanties in het buitenland weet dat de service in de Haagse Horeca allerberoerdst is – zeker als je die vergelijkt met de prijzen: twee tot drie keer zo duur als bijvoorbeeld bij onze oosterburen.

Echte beroepskelners bestaan hier niet meer of nauwelijks en dat is te merken: kelners en serveersters hebben geen geoefend oog voor wie wat van ze wil.
Als ik uit eten of drinken ga, neem ik dan ook meestal gemakshalve een ratelaar mee: het bedienend personeel reageert dan weliswaar gepikeerd (“Daarnet zat u ook al zo irritant steeds mijn kant op te kijken en te zwaaien. Ken ik u soms? Of heb ik soms iets van u aan?”), maar uiteindelijk kiezen de heren of dames eieren voor hun geld en krijg je je bestelling of iets wat er op lijkt.

Uitzondering

Er zijn echter duidelijk uitzonderingen: een daarvan is Bagels & Beans. En laten die in hun filiaal aan de Thomsonlaan nu uitgerekend een grap hebben uitgehaald, die in andere gelegenheden nooit zou worden gepruimd: de attentiebordjes.
Als je vindt dat je niet snel genoeg je bestelling kunt plaatsen, te lang moet wachten op je bestelling, of graag wilt afrekenen, dan hoef je alleen maar met een van de bordjes te zwaaien die je hier op de fotos ziet.

Relativerende humor die alleen een horecagelegenheid zich kan permitteren, die service een logische zaak vindt. Het gebruik van de bordjes is tot dusver dan ook nooit nodig geweest. Maar is verkoop voor gebruik elders misschien een idee?

, , ,

2 Responses to Horeca-attentie bordjes

  1. karin r. juni 17, 2011 at 6:53 pm #

    nu gaat en ratelaar me echt te ver. als ik niet snel geholpen word ben ik sowieso weg. op de grote markt weet je vantevoren dat je koel geholpen wordt en bovendien je eigen bestelling loopt mee te zeulen. uitzonderingen daargelaten.

    maar ik mis wat dat betreft de brabantse service ontzettend. …

  2. Lisa juni 19, 2011 at 4:04 pm #

    Hofstijl boordjes zou een idee zijn 🙂

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag