Het 'vriendelijke' bedrijf achter de OV-chipkaart: Trans Link Systems

Het bedrijf achter de OV-chipkaart, Trans Link Systems, wil duidelijk niet dat een journalist vanaf de openbare stoep een item filmt. Dan heb je echt iets te verbergen lijkt mij. En met dit onfrisse bedrijf doet de Nederlandse overheid dus voor miljarden zaken?

Trans Link Systems het bedrijf achter de OV-chipkaart wint twee Big Brother Awards: de publieksprijs en de award voor privacyschendende bedrijven. Op de avond zegt het bedrijf medewerking aan een documentaire toe en belooft zelfs demonstratie, maar komt bij het maken van de afspraak op die toezegging terug.

Op het moment dat voor de deur een shot wordt geschoten om de teleurstelling uit te spreken volgt een de nieuwsgaring verhinderende confrontatie met de politie. Veel druk uitoefenen, maar als de Hulpofficier van Justitie wordt ingeschakeld blijkt dat journalisten wel op openbaar toegankelijk terrein hun werk te mogen doen. Later stuurt TLS een dreigbrief om proberen het eigen handelen buiten beeld te houden.

Laten we blij zijn dat Brenno de Winter bezig is met een onderzoek naar de OV-chipkaart! Eindelijk!

, , , ,

One Response to Het 'vriendelijke' bedrijf achter de OV-chipkaart: Trans Link Systems

  1. Maup juni 25, 2011 at 8:06 pm #

    “er is geen toestemming nodig om aan nieuwsgaring te doen”
    En zo is het. Giller!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag