Los Angeles wil daklozen van straat, nu Den Haag nog!

Het zijn er meer dan 50.000, het aantal daklozen in Los Angeles. Los Angeles wordt dan ook de daklozenhoofdstad van Amerika genoemd. Het stadsbestuur en de ondernemers hebben de koppen bij elkaar gestoken en gaan er iets aan doen. Men heeft ingezien *zucht* dat je mensen alleen uit een uitzichtloze situatie kunt halen door ze een toekomst te geven. En dus willen ze alle langdurig daklozen binnen vijf jaar van straat zien te krijgen, door ze een huis aan te bieden. Een huis waarin ze kunnen blijven wonen.

Een ambitieus plan dat naar mijn idee zo in Den Haag gekopieerd zou moeten worden, want wij hebben immers een hels klimaat voor buitenslapers. LA daarentegen niet. Kortom: zo’n plan zou je eerder hier verwachten dan daar. Toch?

(foto: still uit video NOS)

, , , ,

2 Responses to Los Angeles wil daklozen van straat, nu Den Haag nog!

  1. Coco juli 3, 2011 at 9:41 am #

    Daar hebben we toch dat prachtige ‘Den Haag onder dak’ en Plan van Aanpak MO voor? *cynische modus weer uit zet*

  2. karin r. juli 3, 2011 at 10:12 am #

    check woongenot: http://bit.ly/llHpS5 het raakt elke keer weer…

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag