Hagenezen zijn niet plat

Dat is natuurlijk een grove misvatting die bestaat in het land buiten onze stadsgrenzen, maar gelukkig dacht Google er anders over. In 3d komen we toch wat beter uit de verf al zeg ik het zelf.  Den Haag is daarom als eerste Nederlandse stad volledig in 3d te zien op Google Maps en Google Earth (eerst downloaden).

Al zoomend en draaiend komen alle Haagse gebouwen tot leven. Natuurlijk ziet het er niet fotorealistisch uit en kan het even duren voordat alles goed te zien is, maar is het best kicken om een beetje over onze skyline in kinderschoenen heen te vliegen. Naast Den Haag zijn ook Cologne in Duitsland en Berkeley in Californie in 3d gemaakt.

 

, , , , ,

2 Responses to Hagenezen zijn niet plat

  1. Jacob Cats juli 16, 2011 at 10:37 pm #

    Den Haag volgens Google in de World Top 3?
    Geheel terecht natuurlijk, maar toch heel bijzonder!

  2. Maup juli 17, 2011 at 4:21 pm #

    Prachtig!
    Wat me wel verbaasd is dat de gebouwen die aanvankelijk vaag waren geblurd nu als gedetailleerde bouwdozen op de Google-kaart staan. Paleis Noordeinde in volle glorie bijvoorbeeld. De logica ontgaat me maar fraai is het zeker.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag